Răzbunarea lui Ghenosu, victimele dezbrăcate în pielea goală. „Îmi dai 30.000 de euro sau primeşti trei gloanţe!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din victimele interlopului Florin- Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, a povestit procuorilor DIICOT amănunte înfiorătoare despre modul în care a fost pedepsit de aceştia.

Ion R. din Târgovişte a povestit că totul a pornit de la plata taxelor de protecţie, cerută de interlopi. „Primele probleme cu membri gupării Ghenosu le-am avut în luna aprilie 2009 când am fost căutat de Măiceanu Vasile Tiberiu, Şerban Viorel, zis Călin, ambii finii lui Ghenosu, Mierloiu Petre ş.a. care mi-au spus că l-am deranjat pe Ghenosu, care îi spuneau Şeri sau Naşu şi pe Stan Alin Dragoş, zis Alin Rudaru şi că trebuie să le plătesc taxă de protecţie 1.000 de euro". Refuzul justificat al părţii vătămate de a plăti aceşti bani a fost urmat de solicitarea unei dobânzi la suma pretins datorată, bani pe care membri grupării au încarcat să îi obţină prin acte de agresiune.

Victima bătută cu bâtele

Ghenosu a intervenit personal pentru a obţine aceşti bani. „Măiceanu mi-a spus că trebuie să mai plătesc 1.500 euro spunându-mi că banii trebuie să îi dau lui Naşu arătând spre Ghenosu care era cu noi la masă. Am fost ameninţat că voi fi bătut sau îmi vor lua maşina şi de frică am început să plâng, dar nu au înţeles că nu am de unde şi mi-au spus să fac tâlhării, să fur, să fac ce cred eu, altfel dacă nu le dau banii iese rău."
Deşi Ion R. a plătit o parte din sumele pretinse, dobânzile la aceste sume au crescut cea ce au determinat imposibilitatea victimei de a mai plăti vreo sumă. În această conjunctură membri grupului infracţional organizat au recurs la acte de violenţă : „La câteva secunde am fost înconjurat de Roman Vasile, zis Purice, Danezu, Tănase, Cobianu Ionuţ, zis Nas, toţi săgeţi ale lui Ghenosu, care m-au luat la bătaie cu bâtele" -conmform declaraţiei victimei.

Răpit de pe stradă

Aceste acte agresive exercitate de membri reţelei de tip criminal condusă de Ghinea Florin Nicolae au determinat mai multe victime să plătească sumele de bani pretinse în mod injust. Un astfel de caz relatează şi martorul audiat sub identitatea Vasilescu Gheorghe : „Un astfel de caz s-a întâmplat în ziua de 24 august 2010, când Mihai Daniel a fost răpit de pe stradă de mai multe persoane care fac parte din anturajul lui Ghenosu, a fost dus în domiciliul lui Eugen Sîrbu unde se afla şi Ghenosu şi acolo a fost bătut şi pus să aleagă între a primi 3 gloanţe,a plăti 30.000 euro pe motivul că în urmă cu mai mulţi ani Mihai Daniel l-ar fi bătut pe unul din membri grupării lui Ghenosu. Ştiu că a doua zi Mihai Daniel a plătit 5.000 euro din suma pretinsă".

Martorii cu identitate protejată, declaraţii acuzatoare

La acest eveniment face referire şi martorul cu identitate protejată Popescu Ion, care a declarat la datade 27august 2010 : „În cursul serii de 24.08.2010, Mihai Ion Daniel a fost luat de pe strada unde locuieşte de către Eugen Sîrbu, Cosmin a lui Melania, Nas şi Baloo cu un BMWa lui Cosmin a lui Melania şi dus cu forţa la domiciliul lui Eugen Sîrbu, unde era aşteptat de Ghenosu, Călin şi Danezu, care l-au bătut şi dezbrăcat în pielea goală pe motiv că l-ar fi bătut pe Baloo în urmă cu 2 ani. Mihai Ion Daniel a fost ameninţat de Ghenosu că dacă nu plăteşte îi dă 3 gloanţe unde doreşte. Ştiu că acest băiat a plătit 5.000 euro a doua zi lui Ghenosu."
Ghenosu a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DIICOT alături de alţi 13 membri ai grupării sale, fiind acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite