Războiul Piţi - Mititelu a scindat Craiova Maxima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii mari jucători ai Ştiinţei au ajuns să se bălăcărească între ei din cauza conflictului dintre patronul şi managerul suspendat al craiovenilor. Ilie Balaci e neutru: nu vorbeşte cu Mititelu, dar nici nu-l susţine pe Piţurcă.

Marea familie a Craiovei Maxima s-a făcut ţăndări. După izbucnirea războiului dintre Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă, componenţii primei echipe româneşti care a jucat o semifinală de cupă europeană s-au poziţionat în tabere diferite.

Cei mai mulţi simpatizanţi are fostul selecţioner, de partea căruia se află numele care au dominat vestiarul marii echipe a Ştiinţei din 1983: Cîrţu, Cămătaru, Ştefănescu, Irimescu, Boldici şi Tilihoi. Toţi cu personalitate puternică şi cu o situaţie financiară destul de bună. De partea lui Mititelu sunt doar patru dintre foştii jucătorii ai Craiovei Maxima şi toţi sunt angajaţi la echipă: Ţicleanu (preşedinte), Geolgău (antrenor la "satelit"), Beldeanu (scouter) şi Silviu Lung (antrenor cu portarii).

Piţi mai are şi alţi simpatizanţi

Ilie Balaci ţine capul de afiş al listei neutrilor. „Prinţul" nu mai vorbeşte cu Mititelu de ceva vreme, dar nici nu-l susţine pe Piţurcă, în al cărui proiect, acela de a face o nouă echipă în Bănie, nu crede! Totuşi, Balaci nu a evitat să‑şi exprime opinia vizavi de apartenenţa foştilor lui colegi: „Noua conducere a Craiovei mi se pare o glumă.

Ţicleanu a fost dat afară prin SMS şi, eu dacă eram în locul lui, nu veneam nici dacă trebuia să cerşesc în stradă". La rândul său, Cîrţu a atacat şi el, declarându-se surprins de faptul că Ţicleanu şi Lung au acceptat să se poziţioneze în tabăra lui Mititelu.

Alţi doi mari jucători ai Craiovei, Gică Craioveanu şi Emil Săndoi au preferat să se ţină departe de războiul dintre Mititelu şi Piţurcă. În fapt, ei sunt de partea fostului selecţioner, dar niciunul nu a vrut să o declare pentru a nu-şi strica relaţia cu actualul patron al Craiovei, alături de care s-au afişat de mai multe ori în ultimii ani.

Craioveanu a fost dorit preşedinte în Bănie când Piţurcă a preluat echipa, iar Săndoi nu uită că a ajuns la echipa naţională de tineret la recomandarea managerului suspendat al Ştiinţei. Gică Popescu are amintiri neplăcute atât cu Mititelu, cât şi cu Piţurcă, şi a făcut doar declaraţii diplomatice.

Pro Piţurcă

-Sorin Cîrţu
-Rodion Cămătaru
-Costică Ştefănescu
-Mircea Irimescu
-Gabi Boldici
-Nicolae Tilihoi

Pro Mititelu

-Aurică Ţicleanu
-Ion Geolgău
-Aurică Beldeanu
-Silviu Lung

Neutri

-Ilie Balaci
-Costică Donose
-Nicolae Negrilă
-Nicolae Ungureanu

" În locul lui Ţicleanu, nu m-aş fi întors la Craiova în genunchi. Mai bine cerşeam pe stradă. Nici în proiectul lui Piţurcă nu cred deloc. "

Ilie Balaci
fost jucător Univ. Craiova

Patronul se crede „ţepuit" de un milion de euro

Mititelu şi Piţurcă se ceartă de la distanţă, prin televiziuni  Foto: Victor C. Boldir



Adrian Mititelu a ajuns să regrete amarnic că l-a adus pe Victor Piţurcă la Universitatea în vara anului trecut.

La semnarea contractului, Piţi a împrumutat clubul cu 1,5 milioane de euro, iar Mititelu s-a angajat să-i înapoieze banii cu dobândă, în total 1,8 milioane de euro, sub formă de primă de instalare, care trebuie achitată până în luna martie. „Eu am semnat că am primit 1,8 milioane de euro, dar în club au intrat doar 700-800.000", a acuzat ieri Mititelu. Piţurcă a replicat la Realitatea FM, considerând că nu are cum să nu-şi scoată banii.

„Sunt ca un boxer care a primit mulţi pumni în cap, s-a aflat în corzi şi a reuşit să scape din pumni. Pot spune chiar că sunt puternic şi încep să depăşesc momentul greu. Devin mai puternic decât am fost până acum. Nu‑mi fac emoţii că pierd banii investiţi la Craiova pentru că am un contract beton. Dacă ajung la TAS, în secunda doi voi câştiga, aşa că-l sfătuiesc pe Mititelu să nu facă greşeli. Nu mă mai interesează acum să vorbesc despre Universitatea, dar sunt convins că va avea multe probleme. Jucătorii încep să plece şi nu ar fi exclus să ajungă din nou în «B»", a spus Piţurcă.

Echipa, părăsită de suporteri

Înlăturarea lui Piţurcă de la Universitatea a produs o ruptură iremediabilă între echipă şi suporteri. „Nu ne identificăm cu echipa familiei Mititelu. Susţinem cu disperare proiectul anunţat de Victor Piţurcă. E singura noastră şansă să scăpăm de cel mai sărac patron din fotbalul românesc, de anonimat şi de umilinţă!", au mărturisit ieri membrii Blue Lions, cea mai veche grupare de suporteri craioveni.

Fanii au precizat că vor veni la meciurile noii echipe chiar şi în Liga a II-a, cu condiţia ca aceasta să joace pe „Ion Oblemenco". Formaţia lui Mititelu are şanse mici să continue pe Stadionul „Ion Oblemenco", întrucât patronul nu are în acest moment un contract pentru folosirea stadionului, iar autorităţile din Bănie şi-au anunţat deja sprijinul pentru proiectul lui Victor Piţurcă.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite