Războiul stelelor la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Banatului va avea două hoteluri cu acelaşi  nume. Grupul Continental Hotels construieşte în capitala Banatului două hoteluri unite într-un complex cu spaţii comerciale, restaurante, baruri şi săli de conferinţe

Investiţia se face în locul fostei Întreprinderi de Reparaţii Auto de pe strada Circumvalaţiunii 4. Astfel, se va reabilita urban o zonă aparent abandonată de câţiva ani. Fosta întreprindere socialistă, din care au mai rămas numai platforme betonate, va fi înlocuită cu un complex hotelier modern.

Se va ridica un hotel Continental de 11 etaje şi unul Ibis de nouă etaje. Municipalitatea a emis zilele acestea autorizaţia de construcţie. La Timişoara există însă un hotel Continental, singurul din ţară care nu aparţine lanţului Continental Hotels.

Continentalul local funcţionează în parteneriat cu North Star Continental Resort. Cele două companii s-au războit timp de patru ani în tribunale, noua investiţie deschizând bătălia direct pe piaţa hotelieră.

Nu au putut să le ia numele

Managerul Continental SRL Timişoara, Dănuţ Lupu, a spus că s-a judecat cu grupul Continental Hotels pentru brandul Continental. „Ne-am judecat cu ei la toatele instanţele, în procese care au durat patru ani. În cele din urmă noi am câştigat litigiul şi suntem marcă înregistrată”, a spus Lupu. Acesta a mai adăugat că nu va sta cu mâinile în sân şi va demara lucrări de extindere a hotelului Continental Timişoara care este deja un punct de reper în peisajul urban al oraşului.

„Până la construirea altui Continental în Timişoara, noi o să ne facem un renume. Zona în care suntem nu se compară cu altele din ţară. Ne vom extinde cu încă 96 de camere”, a mai spus managerul timişorean. Este vorba de o un corp de clădire nou, cu opt etaje, ridicat lângă hotelul vechi, aproape de canalul Bega. În prezent Continental Timişoara are 196 de camere.

Cine este noul-venit

Grupul care vine la Timişoara este cel mai mare lanţ hotelier la nivel naţional. Cu nouă  hoteluri deţinute în prezent, nouă în construcţie şi trei operate sub brandul Ibis, Continental Hotels a avut în 2007, potrivit Registrului Comerţului, o cifră de afaceri de aproape 28 de milioane de euro. Primul pas al investiţiei din Timişoara s-a făcut în anul 2006, când grupul hotelier a solicitat primul certificat de urbanbism.

Obţinerea autorizaţiei de construcţie a durat însă excesiv de mult, peste doi ani. Într-un interviu acordat pentru www.dailybusiness.ro, în luna mai a acestui an, preşedintele Continental Hotels, Radu Enache, declara că întârzierea emiterii autorizaţiei atrage după sine majorări de costuri de cel puţin opt la sută, din cauza scumpirii materialelor de construcţie. Valoarea investiţiei, în momentul de faţă, este de 18 milioane de euro.

Complexul hotelier Continental-Ibis va avea 326 de camere. Accesul în complex se va face prin două intrări, una dintre ele de pe o stradă nouă. Suprafaţa totală desfăşurată este de peste 28 de mii de metri pătraţi.

image

Până la construirea altui Continental ne vom extinde noi cu încă 96 de camere

image


Dan Lupu
manager Hotel Continental Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite