Războiul din Caracal, primele arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul  din Caracal, primele arestări
Războiul din Caracal, primele arestări

Şase rromi reţinuţi după scandalul de sâmbătă seara de la Caracal au primit ieri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Una dintre persoanele reţinute este cea care a intrat cu maşina în cordonul de poliţişti şi este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor.Ceilalţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Cinci persoane sunt căutate în continuare de poliţişti, pe numele acestora fiind emise, în lipsă, mandate de arestare. În tot judeţul au fost organizate filtre, iar pe străzile Caracalului poliţiştii patrulează zi şi noapte, pentru a preîntâmpina reizbucnirea scandalului.

Scandalul

Scandalul a avut loc sâmbătă seara, când forţele de ordine au tras mai multe focuri de armă pentru a aplana conflictul dintre un grup de rromi şi Remus Rădoi, un om de afaceri din oraş.

Şi acesta din urmă a fost audiat de procurori. „Dacă se adeverea că eu am fost cel care a pornit scandalul, eram şi eu arestat“, s-a apărat acesta.

El susţine că în urmă cu o săptămână a fost avertizat să plece din oraş pentru că i se pregăteşte ceva, şi că fratele lui, care lucrează la Serviciul de Pază şi Protecţie, a aflat de plan ascultând telefoanele celor implicaţi în conflict.

Staborul rromilor

Staborul rromilor din Caracal s-a întrunit în secret, ieri-dimineaţă, şi l-a demis pe preşedintele Mihai Gheorghe, alegându-l în locul său pe Sali Nicolae.

„Este cert că Remus Rădoi  vrea să conducă oraşul. De doi ani, de când a venit la noi, o ţinem din scandal în scandal. Eu singur voi merge la poliţie şi voi discuta de fiecare dată când vor mai fi astfel de probleme. Am ajuns de râsul lumii. Până şi regele Cioabă ne-a sunat şi ne-a zis că la noi e vestul sălbatic“, a spus noul preşedinte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite