Război total între Băsescu şi PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile şefului statului la adresa lui Ion Iliescu şi a lui Sorin Oprescu au declanşat o reacţie în lanţ din partea social-democraţilor "Bolnav de putere", "accident al istoriei",

Atacurile şefului statului la adresa lui Ion Iliescu şi a lui Sorin Oprescu au declanşat o reacţie în lanţ din partea social-democraţilor

"Bolnav de putere", "accident al istoriei", "animal rănit" care-i muşcă pe toţi sunt apelativele folosite de adversarii politici ai lui Traian Băsescu la adresa preşedintelui.


Pe fondul continuării luptei electorale pentru Primăria Capitalei, liderii politici s-au arătat grav atinşi de acuzaţiile televizate lansate de şeful statului la adresa lui Ion Iliescu şi a "marionetelor" sale din interiorul şi din afara partidului.

Cel mai afectat de consideraţiile prezidenţiale, preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, a replicat că nu el e cel care se află în competiţie electorală cu Băsescu şi că acesta este cel "bolnav de putere".

"Este o diversiune electorală. Ce am avut de spus, am spus, şi mai departe nu intru în această cursă diversionistă a domnului Băsescu care vrea să sustragă atenţia de la tema zilei: alegerile locale. Eu cu domnul Băsescu nu sunt în competiţie electorală", a spus fostul preşedinte.

Iliescu, apărat prin scrisori

În spatele liderului onorific social-democrat au făcut rapid zid alţi membri PSD. Zugrăvit drept "copilul de mingi" în mâinile lui Iliescu, fostul premier Adrian Năstase l-a calificat pe Băsescu un "accident al istoriei României".

"Traian Băsescu este un accident istoric pentru România. (...) Dragi români, nu aveţi de ce să vă miraţi, ăsta a fost Traian Băsescu, un personaj care se uita în oglindă, descoperea că e comunist în vremea campaniei electorale, acuma descoperă să este anticomunist, în dulapuri cu tot felul de schelete şi fantome, dar alţii au altă părere despre ce înseamnă fantomele din dulapul lui Traian Băsescu", a arătat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

PSD nu s-a limitat doar la acuzaţii lansate prin intermediul propriilor săi lideri. O scrisoare deschisă semnată "cu o explicabilă lipsă de respect" de membrii PSD îi reproşează preşedintelui Băsescu că s-a transformat în şeful de campanie al lui Blaga, atacul suburban la Iliescu sau că vorbeşte despre tatăl lui Oprescu, fost general de Securitate, când el însuşi ar fi colaborat.

Social-democraţii au sărit în apărarea lui Ion Iliescu, acuzându-l pe Băsescu că îşi datorează cariera politică popularităţii lui Iliescu, pe care acum îl atacă.

Oprescu, indiferent

Independentul Sorin Oprescu s-a referit indirect la atacurile preşedintelui Băsescu, apreciind, fără a da nume, că doar panica îi face pe unii să-i târască în noroi familia.
El consideră că succesul său ca independent i-a speriat pe cei care stau în spatele lui Vasile Blaga şi a panicat mafiile imobiliare. "Neputinţă, numele tău este Vasile Blaga!", a spus el parafrazând poziţia PSD faţă de şeful statului şi a încheiat: "Curiozitate, numele tău este Oprescu!".

Mesajele preşedintelui

Ion Iliescu ar fi trebuit să-şi vadă de pensia lui, de comunismul lui Iliescu e bolnav de putere şi o exercită oricum poateOprescu locuieşte în casă cu o stafie a trecutului

Să accepţi valorile pe care le împărtăşeşte Ion Iliescu şi, pe de altă parte, să crezi că eşti bun să fii primarul acelora care au fost bătuţi pe 13-15 iunie în Bucureşti înseamnă că nu ai respect pentru valorile bucureştenilor

Iliescu are nevoie de o marionetă: l-a avut pe Petre Roman, pe Miron Cozma, pe Adrian Năstase şi acum îl are pe Oprescu

Iliescu a vrut să facă în mandatul meu ce a vrut să facă şi cu Constantinescu: să mă controleze

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite