Război mocnit în poliţia maramureşană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Război mocnit în poliţia maramureşană
Război mocnit în poliţia maramureşană

Declaraţiile liderului sindical al agenţilor de poliţie stârneşte reacţii la vârful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului. Dorin Coste, preşedintele CNP, şi-a exprimat ieri dezacordul faţă de ieşirile în presă ale liderului sindical al agenţilor de poliţie, Viorel Stroe.

Comisarul Dorin Coste, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), şi inspectorul principal Ramona Turdean, vicepreşedinte al aceleiaşi organizaţii, şi-au exprimat, ieri, dezaprobarea faţă de ieşirile în presă a liderului de sindicat al agenţilor de poliţie, Viorel Stroe. Cei doi au susţinut că atacurile succesive la adresa instituţiei afectează în mod negativ activitatea tuturor poliţiştilor din Maramureş.
Ei s-au referit în mod special la declaraţiile făcute de Viorel Stroe, care a declarat pe postul de televiziune Realitatea că Ioan Isac, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, ar proteja interlopii din Borşa pentru că ar avea rude şi fini printre ei. Coste a precizat că, pentru un poliţist, o astfel de declaraţie ar  fi trebuit să fie însoţită de dovezi.

Conflict din iunie

„Un poliţist adevărat, în momentul în care aduce acuze, are posibilitatea să le susţină. Nu e demn de un poliţist ca asemenea afirmaţii să fie făcute fără argumente“, a declarat el. Ioan Isac a dezminţit că ar avea rude în Borşa, el nefiind de loc din Maramureşul istoric. Stroe, la rândul său, a arătat, în urmă cu câteva zile, că nu are nici-un conflict cu conducerea IPJ Maramureş. „Nu e vorba de niciun conflict. Eu doar vreau să îi apăr pe colegii pe care îi reprezint“, a spus el, în cadrul unei conferinţe de presă.
Conflictul între cele două tabere a izbucnit odată cu evenimentele din iunie din Borşa, când a avut loc cea mai mare razie de până acum, cu peste 600 de jandarmi, poliţişti şi mascaţi. Ei încercau să anihileze o reţea de traficanţi de utilaje furate din străinătate.
Referitor la acest aspect, Stroe a mai spus, tot la televiziune, că acţiunea ar fi fost coordonată în mare secret, de cei de la DIICOT, fără ştirea IPJ, tocmai pentru ca informaţia să nu răsufle din inspectorat. La aceste acuze, Coste a precizat că informaţia e falsă. „Acţiunea a fost, într-adevăr, în mare secret. Noi nu putem pune afiş la poartă cu acţiunile pe care le facem. La final, facem publice rezultatele. Referitor la Borşa, aveam informaţii încă de anul trecut şi când am avut suficiente probe, le-am prezentat la DIICOT“, a spus el. „Eu nu m-am dus acolo de capul meu, ci trimis de şeful inspectoratului“, a încheiat comisarul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite