Război între barourile de avocaţi din Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma apariţiei prin ţară a câtorva zeci de structuri paralele Baroului tradiţional de avocaţi, ce se autodenumesc ca fiind "Baroul Constituţional", pe 8 septembrie a avut loc o întâlnire

În urma apariţiei prin ţară a câtorva zeci de structuri paralele Baroului tradiţional de avocaţi, ce se autodenumesc ca fiind "Baroul Constituţional", pe 8 septembrie a avut loc o întâlnire între membrii Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Consiliul Superior al Magistraturii şi preşedinţii Curţilor de Apel.
Ioan Aflat, decanul Baroului "tradiţional" Mureş, ne-a declarat că iniţial avocaţii din mai multe judeţe transilvane se pregăteau pentru proteste împotriva Baroului Constituţional, condus de Pompiliu Bota, un fost patron de butic din Orăştie care a înfiinţat această structură paralelă. "Reprezentanţii CSM ne-au promis că statutul nostru se va respecta, drept pentru care am decis amânarea protestelor pentru 9 octombrie", a declarat Ioan Aflat. El a precizat că dacă între timp oamenii lui Bota vor intra într-o sală de judecată pentru a-şi reprezenta clienţii, "tradiţionalii" vor face plângere la Parchet pentru exercitarea profesiei de avocat fără autorizaţie, de către oamenii lui Bota. "Noi reprezentăm o instituţie de interes public ce funcţionează în baza Legii 51/1995 şi nu are nevoie de înscriere", a declarat Ioan Aflat. "Denumirea, insigna, roba trebuie înregistrate, şi cine le înregistrează primul le poartă", a contracarat avocatul Ioan Roman, membru al SRL-ului condus de Pompiliu Bota. Acesta din urmă, profitând de faptul că barourile sunt organizaţii aproape închise, în care un absolvent de Drept fără bani mulţi sau rude în sistem nu avea nicio şansă să intre, a adunat în jurul său mai mulţi absolvenţi de Drept. Din "aripa Bota" fac parte, spun "acuzatorii", pseudoavocaţi precum primarul comunei Sântana de Mureş, Viorel Bubău sau Viorel Cazan, şeful Poliţiei Rutiere din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite