Război între Robert Turcescu şi ziariştii din Cetatea Banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii din Bănie îl somează pe Robert Turcescu să dezvăluie legăturile de tip mafiot de care a vorbit în emisiunea sa de la Realitatea TV

Mai mulţi ziariştii craioveni reacţionează la afirmaţiile făcute luni seară de jurnalistul Robert Turcescu în cadrul emisiunii  „Craiova - Mafia şi Neputinţa”, de la Realitatea TV, în care a susţinut că aceştia ar avea legături cu lumea interlopă, enumerând câteva nume de televiziuni şi publicaţii.
Unii reprezentanţi ai presei craiovene l-au taxat aseară pe Turcescu în emisiunea „Punct Ochit”, de la Oltenia 3TV, pentru “atitudinea tendenţioasă cu care a moderat emisiunea de luni seară realizată în Primăria Craiova”. Editori ai publicaţiilor craiovene i-au replicat lui Turcescu că şi-a făcut documentarea pe Google şi, mai mult, a uitat de faptul că el este unul dintre angajaţii care lucrează pentru cel mai controversat om de afaceri din România, Sorin Ovidiu Vântu, făcând trimitere la „dosarul FNI”.
Robert Turcescu a intervenit aseară în direct la Oltenia 3TV spunând care au fost motivele afirmaţiilor sale: „Pe mine mă interesează telespectatorii (...) Cine a considerat că a fost exagerat? Ziariştii din Craiova? Pentru unii dintre ei am o stimă şi îi apreciez, pe ceilalţi, care consideră că am făcut documentarea de pe Google, nu cred că trebuie să mă justific (...) Eu îmi fac meseria din cu totul alte criterii (...)”.
Jurnalistul Bogdan Berneanu, invitat al emisiunii „Punct ochit“, i-a replicat aseară: „Pe noi ne-a tuşat altceva din avalanşa de acuzaţii: doar faptul că aţi afirmat că ziariştii craioveni sunt sub tutela interlopă“ Turcescu a completat: „Am două chestiuni de precizat: dumneavoastră ce faceţi, mă luaţi pe mine la rost că am venit sa discut nişte probleme pe care din păcate în presa locală de acolo de la dvs. le împărţiţi în funcţie de afinităţile politice ale unora dintre patronii de la ziare sau de la televiziuni. Mă puneţi într-o situaţie penibilă cu telespectatorii!“.
Sută la sută contra lui Turcescu
Dialogul a continuat. „Ce li s-ar putea întâmpla jurnaliştilor dumneavoastră care ar fi lăsaţi pe mâna lui Bică sau Prioteasa?“, a întrebat Berneanu. „Dumneavoastră nu ştiţi cum se petrec lucrurile în presa locală? Cât are de suferit un jurnalist care, la un moment dat, îndrăzneşte să vorbească de rău un primar sau un preşedinte de Consiliu Judeţean? Unii dintre ziariştii mai tineri se tem pentru locul lor de  muncă din acest motiv“, a răspuns Turcescu.
Jurnalistul Tiberiu Pătru a  replicat şi el că acuzele aduse presei craiovene sunt nefondate. El a menţionat că jurnaliştii craioveni şi-au făcut datoria, exemplificând binecunoscutul caz al porno-procurorilor filmaţi într-un cabaret craiovean, care a făcut valuri şi în presa internaţională.
„Robert Turcescu nu a făcut niciodată o anchetă proprie nici la Craiova, nici în altă parte, apărută sub semnătura sa, care să zguduie măcar un pic scena politico-mafiotă din România. A venit montat să pună deasupra Craiovei o apostilă cenuşie, să arate că noi, ziariştii trăim sub tutela interlopă“, a continuat Berneanu.
„Urmează să fac o emisiune şi o să vedeţi că lucrurile se leagă, o spun subliniat, cu ceea ce înseamnă în momentul de faţă  bătaia de joc din presa locală craioveană. Am descoperit lucruri jenante pentru presa din Craiova cu mediul politic financiar. Să ştiţi că la Craiova, ca şi la Bucureşti, s-au adunat nişte nenorociţi care-şi bat joc  de meseria de jurnalist. Nişte şpăgari de preţuri mici care răspund la comandă“. Unul dintre editorialiştii Ediţiei Speciale de Oltenia, Mihai Firică, este de părere că Robert Turcescu a rămas fără argumente în primărie şi a uzat de informaţii din presa locală, pe care tocmai o acuzase că se află sub tutela interlopă. „Umflarea unor interlopi până la statutul de mafioţi de tip Camorra constituie un risc mult prea mare pentru un jurnalist descălecat în provincie pentru a face rating pe o temă aparent facilă.  Rămas fără argumente, a făcut apel la exemple din presa locală, cea despre care tocmai spunea că se află exclusiv sub controlul unor interlopi. Ceea ce nu mi se pare logic şi cu atât mai puţin deontologic. Ar fi fost normal să se refere şi la presa controlată de moguli, nu-i aşa?”, a afirmat Mihai Firică.
Editorialistul Mircea Canţăr, Cuvântul Libertăţii: ”Robert Turcescu are habar de presă, e adevărat, dar stă mai bine cu interogatoriul inchizitorial decât cu documentarea şi culegerea probelor. Din păcate, Robert Turcescu a căzut într-o plasă perversă, întinsă de politicieni idioţi ai Doljului, fie de calibrul lui Gelu Vişan, fostul partener al lui Costel Iancu, fie al unor rătăciţi de la PSD, dornici de repoziţionare”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite