Rasmussen pledează pentru un stat palestinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a pledat, joi, pentru crearea unui stat palestinian în scopul de a pacifica regiunea Orientului Mijlociu şi i-a îndemnat pe palestinieni şi israelieni să reia discuţiile, în cadrul unui summit de cooperare între ţara arabă şi organizaţia militară, la Abu Dhabi, potrivit Efe.

Secretarul general al NATO a recomandat Israelului să oprească extinderea colonizării în teritoriu palestinian.

Pe de altă parte, ministrul de externe al Emiratelor, şeicul Abdullah bin Zayed al Nayan, a afirmat că unica metodă pentru a face faţă provocărilor din Golf şi din Orientul Mijlociu o reprezintă cooperarea internaţională, integrală şi continuă.

Citiţi şi:


Şeicul pretinde că a făcut tot posibilul pentru a promova cauza securităţii comune, prin intermediul consultărilor, dialogului şi cooperării în domeniul apărării şi luptei împotriva terorismului.

Emiratele Arabe Unite sunt un mesager al păcii, reconcilierii şi reconstrucţiei, implicându-se în acest sens în Liban, Somalia, Balcani, Irak, Afganistan şi în alte colţuri ale lumii, a declarat Abdullah bin Zayed al Nayan.

60 de reprezentanţi ai NATO şi un număr important de responsabili ai guvernului Emiratelor vor participa la reuniunea de joi, care are ca obiectiv discutarea evoluţiei Iniţiativei de cooperare de la Istanbul, care urmăreşte să contribuie la securitatea globală şi regională prin promovarea cooperării practice între NATO şi diferite state interesate din regiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite