Răscoală împotriva preotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răscoală împotriva preotului
Răscoală împotriva preotului

Sătenii din Sibiel au ferecat uşa bisericii lor cu lanţuri şi lacăte, nemulţumiţi că le-a fost schimbat preotul.

Oamenii sunt supăraţi că dascălul lor, Ioan Muntean, care a slujit de aproape zece ani la Sibiel a fost transferat la Sibiu şi nu au de gând să-l accepte pe cel desemnat de Mitropolie. Noul preot, Constantin Valer Necula, venise la slujbă, dar nu a fost lăsat să intre în lăcaşul de cult. 

„Când am ajuns acolo, am găsit patru lacăte mari şi lanţuri pe uşi, ceea ce nu este deloc normal, pentru că au acţionat în mod ilegal. Până la urmă, însă, vor fi nevoiţi să accepte situaţia şi să deschidă, pentru că ei sunt cei care au nevoie de biserică“, a declarat Necula.

Sătenii cred că mutarea preotului lor a fost forţată şi susţin că mai mulţi proprietari de pensiuni din localiate l-ar fi reclamat pe Muntean pe motiv că a refuzat să oficieze cununii demonstrative, pentru ca turiştii care ajung în Sibiel să cunoască tradiţiile locului.

Dar reprezentanţii Mitropoliei Ardealului spun că preotul a cerut singur mutarea la Sibiu, iar apoi s-a răzgândit. „Părintele Muntean a făcut o cerere pentru parohia din Sibiu, pe care a scris-o personal. Hotărârea luată este definitivă, iar preotul va trebui să se supună. Altfel, ar intra în neascultare şi ar putea fi sancţionat, fie prin suspendarea pe o perioadă nedeterminată, fie prin mutarea într-o parohie mai mică“, a declarat părintele Cătălin Dumitrean, purtător de cuvânt al Mitropoliei.

Contactat telefonic, preotul Ioan Muntean a spus că nu comentează situaţia, dar că speră ca oamenii să renunţe la protest. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite