Mama copilului dispărut în Rânca, încurajată de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama copilului dispărut în Rânca, încurajată de autorităţi
Mama copilului dispărut în Rânca, încurajată de autorităţi

Poliţiştii care de şase zile îl caută pe Constantin Velcev,  pierdut în staţiunea Rânca, speră ca micuţul în vârstă de şapte ani să mai fie în viaţă. „Faptul că nu am găsit niciun cadavru mă face să cred că micuţul ar putea să mai trăiască“, a spus comisarul-şef Ion Voinescu, adjunct la Inspectoratul de Poliţie Gorj.

Cei peste o sută de căutători - salvamontiştii, jandarmii şi poliţiştii - au răscolit şi ieri zona în care a dispărut copilul, ajungând până la Valea Gilortului. Nu au găsit nimic.

Ciupercarii au fost luaţi la întrebări, stânele din zonă şi casele izolate au fost verificate. Au fost făcute investigaţii şi în zonele învecinate: Baia de Fier, Crasna şi Novaci. Degeaba.

Pentru a şasea rundă de căutări s-au înarmat cu echipament de ultimă generaţie: şase camerele cu termoviziune şi binocluri performante. Sofisticatele echipamente detectează orice vietate pe o rază de un kilometru de teren muntos.

„Aceste aparate folosesc o tehnică de detectare a persoanelor sau animalelor aflate în viaţă. Au o rază de acţiune de câţiva kilometri şi sunt capabile să detecteze orice urmă emanată de corpul uman”, a explicat Dănuţ Rudăreanu, ofiţer în cadrul Poliţiei de Frontieră Dolj.

Căutările continuă

S-au întors la ora 17.00, după ore în şir de căutări, uzi până la piele din cauza ploii torenţiale căzute timp de o oră şi jumătate în zonă, dar nu se dau bătuţi.

„Repetăm căutările pentru că copiii nu au întotdeauna o logică atunci când se rătăcesc. Se pot învârti în cerc. Până nu vom găsi un indiciu nu vom renunţa la căutări”, a subliniat comisarul-şef Ion Voinescu.

image

Căutările au început dis-de-dimineaţă şi s-au încheiat la ora 17.00, urmând să fie reluate şi astăzi



Oamenii sunt realişti. „Având în vedere că nu a avut hrană timp de şase zile şi că e posibil să fi căzut într-o râpă, suntem extreme de rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire, dar nu ne pierdem speranţa“, a declarat Ramona Răscol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Unii dintre căutători s-au implicat emoţional în acest caz. Plutonierul Viorel Petrescu (30 de ani) este tatal unei fetiţe de 8 ani, şi a spus că ar fi participat la acţiune chiar dacă nu ar fi fost chemat : „Şi eu am o fetiţă. E greu să spui ce simte un om atunci când îi dispare copilul. Sunt momente dificile din păcate, după şase zile de căutări nu am reuşit să găsim nicio urmă”.

„Acest caz este o lovitură pentru noi“

S-au mai confruntat în urmă cu doi ani cu un caz similar care a avut un deznodământ fericit: au găsit în viaţă o fetiţă de 14 ani, la şapte zile de la dispariţie. 

„Acest caz este o lovitură pentru noi pentru că avem şase zile de căutări şi niciun indiciu. Ne-am gândit şi la ceva mai rău: ca el să fie decedat. Însă nu am găsit absolut nimic”, a mai menţionat Ion Voinescu.

La finalul celei de-a şasea zi de căutări, Voinescu a ţinut s-o încurajeze pe Olga Velcev, mama micuţului, bătând-o prietenos pe umăr: „Olga trebuie să fii tare şi să ai speranţă”.  Costi Velcev (7 ani) a fost văzut ultima dată în viaţă în seara zilei de 23 iulie, în Rânca, în apropierea unei păduri aflată la câteva sute de metri de cabana unde era cazat cu bunicii săi.

image

Dacă-l vedeţi, sunaţi la 112 (apeluri de urgenţă) sau11. 60. 00 (număr special pentru copiii dispăruţi)!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite