Elevi puşi să stea în genunchi pe holul şcolii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Petrescu, învăţătoare la Liceul Teoretic din Băile Govora, a uitat de bunele maniere în relaţia cu şcolarii. Pedeapsa învăţătoarei a fost completată de elevii din clasele de liceu. Unul dintre ei i-a luat în râs pe micuţi, iar un altul a filmat totul şi a postat imaginile pe YouTube.

Puşi în genunchi la colţ de învăţătoare pentru că se stropeau cu apă, trei elevi de clasa a II-a au fost luaţi în râs de toţi colegii. Filmuleţul în care elevul mai mare îi ia în râs pe cei mici a apărut pe YouTube în urmă cu două zile. Cei trei puşti în vârstă de opt ani, elevi ai Liceului Teoretic din Băile Govora, au fost pedepsiţi luni, 15 martie, de învăţătoarea lor pentru că au fost prinşi stropindu-se cu apa de la toaletă.

Citiţi şi:

Râmnicu Vâlcea: Elevii fumează ca să impresioneze fetele
Câte patru în bancă, noua regulă din şcoli

„Învăţătoarea Elena Petrescu i-a pus să stea lângă uşa de la clasă. Copiii s-au distrat pentru pedeapsa primită, începând să facă fel de fel de figuri lângă perete: s-au întins pe jos, au ridicat mânuţele în sus, iar când au ajuns în dreptul tonomatului, în jocul lor s-a alăturat şi un elev de clasa a IX-a", a explicat situaţia directoarea Lăcrămioara Împăratu. În filmuleţ se vede însă cum băiatul de 15 ani îi ironizează pe cei mici, apoi se întoarce cu spatele la ei zicându-le să nu îi atingă partea dorsală.

Pe fundal se aud râsetele mai multor copii, elevi ai liceului. Lăcrămioara Împăratu spune că tânărul îi cunoştea pe cei trei puşti pedepsiţi, pentru că sunt vecini, şi că acesta a ştiut că un alt elev din liceu a filmat scena cu cei patru şi a postat-o pe YouTube.

„Are prezumţia de nevinovăţie"

„În momentul în care am aflat despre filmare, i-am chemat pe elevi la mine în birou, i-am interogat despre ceea ce s-a întâmplat şi le-am cerut să şteargă imediat filmuleţul postat", a mai declarat directoarea liceului vâlcean. Gabriela Ene, şefa Inspectoratului Şcolar, a precizat că va cerceta ce s-a întâmplat, dar nu consideră că dascălul ar fi vinovat.

„Nu o pot incrimina pe învăţătoarea Elena Petrescu. Eu îi acord prezumţia de nevinovăţie. Spun asta pentru că ştiu că este un cadru didactic foarte bun şi chiar copilul directoarei Liceului din Băile Govora este elev în clasa a II-a, în aceeaşi clasă cu elevii care au apărut pe filmuleţ", a declarat inspectorul general.

Psihologii sunt de părere că atunci când cei mici sunt pedepsiţi în public, iar la acest lucru contribuie şi alţi colegi, se simt umiliţi. „Copiii sunt afectaţi, este o umilinţă publică, iar imaginea de sine va fi afectată. Cu siguranţă nu vor trece peste această zi ca şi cum ar fi fost una normală", a declarat Anca Rădulescu, psiholog la Institutul pentru Dezvoltarea Copilului.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite