Vijelia a făcut ravagii în Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurătorile specialiştilor arată că au căzut 22 de litri pe metrul pătrat

O furtună care nu a durat mai mult de 30 de minute a făcut prăpad, ieri, în oraş. Pe strada Decebal vântul a smuls acoperişul blocului F3. Acesta nu a picat pe maşini sau pe oameni, ci pe aleea din faţa blocului. „Astea sunt acoperişuri făcute acum un an de cei care au realizat mansardele în oraş. Uite ce bine s-a lucrat la ele. Bine că nu a picat tabla şi lemnele pe oameni sau pe maşini”, a precizat Ion Matei, localnic din zona de Nord a Râmnicului. Tabla şi lemnele de la acoperiş au fost ridicate de pe alee de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru (ISU) Vâlcea, ai Direcţiei Administraţiei Domeniului Public (DADP) şi de poliţişti comunitari.

Vijelia a produs pagube neînsemnate în oraş

Vântul a doborât mai mulţi copaci de pe strazile Constantin Brancuşi şi Mihai Eminescu. Pe strada Constantin Brâncuşi a fost blocată aleea din faţa blocului M 4 şi pe Mihai Eminescu o salcie a căzut pe un autoturism de teren. „ În ambele cazuri s-a acţionat cu ajutorul mai multor motofierăstraie cu care au fost tăiaţi copacii pentru deblocarea străzilor şi trotuarelor. Autovehiculul a fost avariat în proporţie de 30%. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat inspectorul-şef al ISU Vâlcea, colonelul Adrian Mesescu.

Căile de acces blocate de copaci au fost decongestionate într-o jumătate de oră. A mai fost inundat subsolul blocului E 4 din oraş. Canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă şi singurul pasaj din zona de nord a fost inundat, la fel şi câteva străzi din zonă, dar apa s-a retras în scurt timp.

Pagubele produse au fost neînsemnate

Conform măsurătorilor staţiilor pluviometrice cea mai mare cantitate de apă a căzut în Râmnicu Vâlcea, 22 de litri pe metrul pătrat. La Băile Govora s-au înregistrat 17,5 litri pe metrul pătrat şi la Băile Olăneşti, 15 litri pe metrul pătrat. Cantitatea cea mai mică de apă s-a înregistrat la Cerna, doi litri de apă pe metrul pătrat.  Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea spune că vijelia a produs pagube neînsemnate în oraş, deoarece au fos stâmbaţi câţiva stâlpi de delimitare a trotuarelor şi a fost spartă o lampă de iluminat. „Urmează ca asociaţia de la blocul de pe care a fost luat acoperişul să stabilească pabubele produse. Copacul care a căzut pe autoturismul de teren nu intră în responsabilitatea primăriei, deoarece era pe domeniul asociaţiei de proprietari”, a declarat Ionescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite