FOTO Daria desenează accidentul în care şi-a pierdut prietena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daria Găitănaru are încă urme de la accident şi desenează ceea ce-şi aminteşte
Daria Găitănaru are încă urme de la accident şi desenează ceea ce-şi aminteşte

Fetiţa care a supravieţuit tragediei provocate de măicuţa Iustina creionează în fiecare zi scenele de groază pe care le-a trăit. Copila, abia externată din spital, nu vorbeşte despre accidentul în care prietena ei în vârstă de 12 ani, Diana Moţ, şi-a pierdut viaţa.

Daria Găitănaru, copila accidentată pe trecerea de pietoni la 15 martie, s-a întors acasă, în satul Lunca de lângă Ocnele Mari. Fetiţa în vârstă de 8 ani, elevă în clasa I la Şcoala nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, va fi supusă unor analize şi controale medicale. „Luni vom merge la un control oftalmologic şi neurologic, iar peste 20 de zile ne vom întoarce la Spitalul «Marie Curie» pentru încă un set de analize", a spus Roxana, mama micuţei.

A ghidat ambulanţa printre bariere

Părinţii i-au făcut fetei toate voile, i-au cumpărat chiar şi un telefon mobil cu care ea îşi fotografiază surorile, Diana şi Melisa. „Abia aştept să mă duc la şcoală. Până atunci, temele mi le aduce sora mea mai mare. Vreau să învăţ pentru că-mi place matematica şi o să mă fac educatoare, că-mi sunt dragi copiii", spune Daria.

Tatăl fetiţei, acar la CFR, îşi aminteşte momentele de maximă încordare prin care a trecut. „Eram la serviciu, tocmai se puseseră semibarierele şi a sosit un tren în gară. Atunci am auzit sirenele unei ambulanţe, am sunat la gară şi am cerut permisiunea să o ghidez pentru a putea trece printre semibariere. Acolo era viaţa unui om care avea nevoie să ajungă cât mai repede la spital. După aceea am aflat că în Salvare era chiar fiica mea", povesteşte Laurenţiu Găitănaru.

În drum spre spitalul din Bucureşti, Daria a vrut să vorbească în permenenţă cu mama ei, rămasă la Râmnicu Vâlcea. „Aş vrea să dau un buchet de flori asistentei de pe Salvare, pentru că i-a dat telefonul ei mobil fetiţei care voia să stea de vorbă cu mine: «Mami, când vii să mă vezi, de ce nu vii mai repede? Hai, mami, vino la la mine!»", spune Roxana Găitănaru.

Daria nu-şi aminteşte sau nu vrea să vorbească despre accident. În schimb, desenează trecerea de pietoni, maşina care a lovit-o, culoarea verde a semaforului. „Faptul că desenează ce i s-a întâmplat e semn bun. Este bine că se exprimă într-un fel", a spus psihologul Gabi Ursei, de la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea. „Fata conştientizează dispariţia prietenei, însă nu realizează gravitatea tragediei. Se vede că între cele două era o relaţie apropiată, iar Diana, fata care a murit, o domina pe Daria", a spus psihologul craiovean Mihail Jianu, cercetând desenele.

Este pe drumul cel bun

Dosarul măicuţei Claudia Iuliana Oprea (38 de ani), autoarea accidentului în care a murit Diana Moţ (12 ani), iar Daria a fost rănită, se află în cercetare la Serviciul Poliţiei Rutiere. „Mai avem de primit buletinul de necropsie al victimei Diana Elena Moţ şi buletinul cu numărul de zile de îngrijiri medicale al Dariei Găitănaru.

Apoi, dosarul va fi înaintat Biroului Cercetări Penale al Poliţiei, cu propunere de începere a urmăririi penale, femeia aflată la volan fiind cercetată pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă", a declarat comisarul Ion Ridichie, ofiţerul de la Rutieră care anchetează cazul.Daria a mers aseară cu părinţii la Mănăstirea Horezu, unde a întâlnit-o şi pe măicuţa care a provocat accidentul.

Filmul accidentului

Măicuţa Iustina, de la Mănăstirea Horezu, avea permis de conducere din 2008. „Nu se poate vedea pe camera video care a înregistrat accidentul ce culoare avea semaforul când a trecut măicuţa, însă imediat după ce a trecut dubiţa pe trecere erau foarte mulţi oameni.

Nu s-a văzut niciun fel de urmă de frânare, iar măicuţa nu se afla sub influenţa alcoolului. Maşina avea inspecţia tehnică periodică la zi", a spus comisarul Ion Ridichie. Dacă va fi găsită vinovată, măicuţa poate face până la 5 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite