Râmnicu-Vâlcea: Buldozerele au înghiţit parcul din cartierul Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului A5 au găsit de dimineaţă un crater în locul părculeţului

Oamenii care locuiesc în blocul A5 din cartierul Nord sunt revoltaţi deoarece, în faţa imobilului lor, Primăria Râmnicului a permis construirea unei policlinici. Deşi terenul pe care au început deja lucrările este proprietate privată, locatarii susţin că proprietarii nu aveau niciun drept să construiască fără acordul lor. „Când ne-am trezit în această dimineaţă, în locul spaţiului verde am găsit un crater imens, o groapă de opt metri sub nivelul blocului, iar spaţiul verde a dispărut complet. Noi tot mai sperăm să obţinem astăzi o ordonanţă prezidenţială de încetare a lucrărilor“, spune Rodica Mirea, locatară a blocului A5.
Ieri dimineaţă, mai toţi locatarii au ieşit în faţa blocului pentru a opri buldozerele venite să înceapă săpăturile. În replică, reprezentanţii constructorului au chemat poliţia şi jandarmeria. „Nu înţeleg care e logica unei clinici aici. Suntem la trei paşi de spital, mai este una la 300 de metri depărtare. E mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu, că măcar atunci nu se construia atât de sălbatic“, spune nervos Traian Vanghelie, un locatar din A5, aducând cu el şi portretul dictatorului pentru a fi cât mai convingător.

„Ne-am luptat cu ei timp de 16 ani“


Ioana Grecu, preşedinta Asociaţiei de Proprietari din care face parte blocul A5, spune că aceasta nu este prima tentativă de a construi ceva pe spaţiul verde. „Terenul a avut mai mulţi proprietari. S-a vândut şi revândut, iar acum s-a reuşit obţinerea unei autorizaţii. Timp de 16 ani ne-am tot luptat cu ei, pentru că au vrut să construiască aici chiar un restaurant“, spune preşedinta. Grecu mai afirmă că Asociaţia a fost informată de către Primărie despre faptul că s-a emis o autorizaţie, în data de 23 aprilie, şi că nu au reuşit să o atace în contencios administrativ din cauza timpului foarte scurt.
„Am cumpărat un apartament aici, la etajul 1 tocmai pentru că mai era ceva verdeaţă. Am dat 80.000 de euro cu siguranţa că nu se va mai construi nimic. Acum o să rămân fără pic de lumină naturală în faţa blocului. Aşa ceva nu se poate“, spune Adrian Nemţeanu. Rodica Mirea, o altă rezidentă din A5, spune că, atunci când s-a aflat de intenţiile proprietarilor de a construi în ferestrele celor de la etajele inferioare, un număr de 27 de persoane au semnat o listă prin care se cerea anularea autorizaţiei.

Primăria spune că avizele sunt în regulă


Contactaţi de către Adevărul de Seară, reprezentanţii municipalităţii spun că autorizaţia de construire este dată cu respectarea condiţiilor legale. „Vreau să vă spun că proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru această construcţie a fost trecut prin Consiliul Local de două ori, tocmai pentru a permite celor două părţi să ajungă la o înţelegere“, spune Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Oficialul mai spune că, din punct de vedere legal, municipalitatea a fost obligată să emită autorizaţia de construcţie, deoarece beneficiarii au prezentat toate avizele.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite