Ramnicu Valcea: Elevii şi studenţii, verificaţi dacă au simptome de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramnicu Valcea: Elevii şi studenţii, verificaţi dacă au simptome de gripă
Ramnicu Valcea: Elevii şi studenţii, verificaţi dacă au simptome de gripă

Cadrele medicale consultă copiii şi tinerii din instituţiile de învăţământ

Pandemia de gripă de tip nou A(H1N1) a alertat şi autorităţile vâlcene. Problema a fost dezbătută, ieri după-amiază, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Ne confruntăm cu două tipuri de gripă, una umană şi una nouă. În judeţ au fost confirmate patru cazuri la începutul sezonului estival. De atunci, nu am mai avut niciun caz confirmat. Trebuie să luăm măsuri sporite, pentru că în judeţele învecinate au apărut cazuri de A(H1N1), în această perioadă. Preventiv, s-a limitat şi la noi accesul în spitale, iar în şcoli elevii sunt verificaţi în fiecare dimineaţă de cadrele medicale pentru a vedea dacă prezintă simptome de gripă nouă“, a declarat Luminiţa Apostolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Vaccinarea împotriva gripei noi începe la sfârşitul lunii

De astăzi până pe 9 noiembrie vor fi număraţi toţi elevii şi studenţii din judeţ pentru a şti cât vaccin trebuie să comande DSP la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. „La sfârşitul lunii va începe vaccinarea pentru virusul nou. Prima dată vor fi vaccinate cadrele medicale, apoi elevii şi studenţii“, a precizat Apostolescu. Simptomele infecţiei cu virusul gripal A(H1N1) sunt: febră, secreţie nazală apoasă, tuse seacă. „Le recomand celor care au aceste simptome să stea în casă şi să anunţe medicul de familie“, spune Apostolescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite