Râmaru de Braşov, la un pas de a fi linşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul taximetristului care anul trecut a ucis cu sânge rece două tinere a început ieri cu o amânare. George Ionuţ Nicolae a cerut un nou termen, pe motiv că nu a avut timp să îşi angajeze

Procesul taximetristului care anul trecut a ucis cu sânge rece două tinere a început ieri cu o amânare. George Ionuţ Nicolae a cerut un nou termen, pe motiv că nu a avut timp să îşi angajeze un avocat, aşa că procesul se va judeca pe 9 martie.

Criminalul nu a scăpat însă de furia rudelor Vasilicăi Mihai, una dintre victime, care au strigat în gura mare „Criminalule, monstrule, animalule!” şi au fost la un pas să îl linşeze. În faţa rudelor îndoliate, tânărul în vârstă de 27 de ani nu a scos niciun cuvânt şi nu a schiţat niciun gest. Era flancat de gardienii de la penitenciarul Codlea.

„L-aş chinui cum a făcut şi el cu sora mea”

Părinţii şi sora Vasilicăi Mihai nu îşi pot reveni nici acum din şocul trăit anul trecut, în vară. „A zis că e procuror şi că a venit din Bucureşti, că l-a trimis Vasi după haine şi bani. Numai din banii noştri a putut el să-şi plătească chiria ca să poată ţine cadavrele în casă. Păi, eu când am fost să o iau pe fata mea, era numai oase, am îmbrăcat-o în rochiţă de mireasă şi atât.

Criminalul şi mincinosul! Nu merită să trăiască pe faţa pământului!”, a spus Maria Stoica, mama Vasilicăi Mihai. Rudele îndoliate cer răzbunare. „A luat viaţa la două tinere, pentru ce? Pentru bani. Putea să ia orice, numai să le fi lăsat pe ele în viaţă. L-aş chinui cum a făcut şi el cu sora mea”, a spus Maria Cristina Mihai, sora Vasilicăi.

Familia celeilalte fete ucise de „Râmaru”, Mădălina Motrună, nu a venit la Tribunal. Criminalul le-a povestit anchetatorilor că le-a ucis pe tinere pentru bani: pe Mădălina Motrună, de 18 ani, fiica prim-adjunctului de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, pentru 30.000 de euro, iar pe prietena acesteia, Vasilica Mihai, de 24 de ani, pentru 2.000 de euro. A depozitat cadavrele într-o locuinţă închiriată din Bacău.

George Ionuţ Nicolae a fost arestat în 23 iulie 2008 şi acum este la Penitenciarul Codlea. Se află după gratii de opt luni de zile, deoarece anchetatorii au prelungit de mai multe ori mandatul de arestare. Este acuzat de omor deosebit de grav şi riscă închisoarea pe viaţă.

image
image

Nu merită să trăiască pe faţa pământului!

image


Maria Stoica
mama uneia dintre victime

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite