România va avea un birou diplomatic la Ramallah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va avea un birou diplomatic la Ramallah
România va avea un birou diplomatic la Ramallah

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, va deschide oficial la 26 octombrie Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, în Palestina. Evenimentul va fi urmat de o primă sesiune de consultări politico-diplomatice între ministerele de Externe român şi palestinian, anunţă un comunicat al diplomaţiei române.

Potrivit documentului, misiunea diplomatică are rolul de a oferi un sprijin calificat cetăţenilor români aflaţi în Teritoriile Palestiniene.

Decretul privind înfiinţarea Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, în Palestina, a fost publicat în Monitorul Oficial din 27 iunie 2008.

În afara misiunii diplomatice româneşti, la Autoritatea Naţională Palestiniană sunt acreditate 33 de oficii de reprezentare şi zece consulate generale.

Pe de altă parte, secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, va efectua, în perioada 24-25 octombrie, o vizită în Israel.  Cu această ocazie, oficialul români va avea o întrevedere cu Daniel Ayalon, adjunct al Ministrului Afacerilor Externe israelian, urmată de convorbiri cu responsabili din MAE local.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite