Răfuieli cu pistoale şi topoare în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răfuieli cu pistoale şi topoare în stradă
Răfuieli cu pistoale şi topoare în stradă

Membrii a două grupări rivale au fost arestaţi ieri, după ce, sâmbătă, au venit înarmaţi în parcarea unui hipermarket din Brăila.În noaptea de duminică spre luni, un tânăr din Braşov a fost împuşcat în faţa unui bar cu o armă împrumutată. Autorităţile spun că astfel de conflicte sunt imposibil de prevenit.

Un tânăr din Râşnov a ajuns la urgenţă după ce a fost împuşcat în faţa unui bar. Adrian Stroe (26 de ani) şi Gheorghe Pancu (40 de ani) au început să se certe duminică la miezul nopţii, după ce au băut împreună câteva ore bune.

După câteva minute, cei doi au ieşit afară. Gheorghe Pancu a tras două focuri de armă spre adversar. Unul dintre gloanţe l-a nimerit pe Adrian Stroe în picior. Agresorul împrumutase arma de la amicul său, Ioan Frighenciu (36 de ani). Acesta este vânător, angajat la Ocolul Silvic Braşov, şi deţine legal arma.

Potrivit legii, Frighenciu nu are însă voie să permită nimănui să-i folosească pistolul. „Agresorul este cercetat pentru tentativă de omor şi folosirea fără drept a unei arme letale.Şi proprietarul armei este cercetat penal, pentru  port de armă în locuri publice şi înstrăinarea acesteia. Pedeapsa maximă pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor este de 12 ani de închisoare”, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

Cu toporul la hipermarket

Sâmbătă după-amiază, în parcarea hipermarketului “Selgros” din Brăila s-au întâlnit două găşti rivale, puse pe harţă. Din spusele martorilor, Vasile Petcu (46 de ani), poreclit Tică Valutistu`, s-a întâlnit cu Alexandru Marius Pârvu (21 de ani) şi Marius Bejan (23 de ani), membri ai unei grupări rivale din oraş. Tică a pus mâna pe telefon şi şi-a chemat în ajutor “băieţii”.

Gabriel Dinu Farcaş (28 de ani), Petruţ Alin Negoiţă (21 de ani), Lucian Dobrin (27 de ani) şi George Botezatu (21 de ani) au ajuns în parcarea magazinului în câteva minute, înarmaţi cu bâte, topoare şi spray-uri paralizante. Angajaţii hipermarketului au sunat la numărul de urgenţă 112, iar poliţiştii i-au potolit pe certăreţi.

Şase persoane au fost reţinute ieri, pentru 29 de zile. Pe numele lui Vasile Petcu a fost emis un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile. El este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi port fără drept de armă albă.

Bătaie la Instanţă

image

În Brăila au mai avut loc ciocniri între diverse clanuri din oraş. La sfârşitul anului 2004, peste o sută de persoane aparţinând grupării lui Radu Bogăţeanu, poreclit Romică Caţali, s-au bătut cu membrii grupării lui Ghiţă Buricea, pe stradă, cu bâte, topoare, cuţite şi cu săbii.

Cele două grupări s-au reîntâlnit în iulie 2006, la Tribunalul Brăila, unde au devastat instituţia. „De aproximativ trei ani, Poliţia Brăila a dus o luptă permanentă pentru destructurarea acestor grupuri de indivizi certaţi cu legea. Persoanele care aparţin acestor grupuri sunt monitorizate permanent, iar astfel de conflicte sunt de regulă spontane”, a declarat subinspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. 

image

Poliţia încearcă să destructureze grupurile de indivizi certaţi cu legea. Aceştia sunt monitorizaţi permanent, dar astfel de conflicte sunt spontane.

image


Jenel Şogor
purtător de cuvânt IJP Brăila

Răfuială la tribunal

În iulie 2006, membrii a două grupări interlope din Brăila s-au întâlnit la tribunal pentru un proces.În jumătate de oră, instituţia a fost devastată, procurorii, judecătorii, grefierii şi jandarmii fiind obligaţi să se ascundă pe sub birouri.

Poliţişti comunitari bătuţi

Ieri după-amiază, în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea, doi poliţişti comunitari au fost agresaţi de doi bărbaţi, după ce au blocat roţile unei maşini parcate neregulamentar. Şoferul şi prietenul său au rupt procesul-verbal de deblocare, i-au înjurat pe poliţiştii comunitari şi au refuzat să achite taxa de deblocare. Conducătorul auto a lovit poliţistul comunitar care făcea poze constatatoare şi i-a luat aparatul foto. Poliţiştii vâlceni urmează să stabilească identitatea agresorilor fugari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite