Răfuială între două clanuri din lumea interlopă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combatanţii din ambele tabere au folosit săbii şi cuţite

În doar cinci minute curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost luată cu asalt de peste 100 de rromi care strigau în gura mare că au fost bătuţi de capul lumii interlope Vadik Zavera, zis Gigioc, şi de oamenii acestuia. „Au tăbărât pe noi, ne-au luat la bătaie fără să le facem nimic.Au scos săbii şi cuţite şi au început să taie în carne vie. Este adevărat că între noi şi Gigioc există un conflict mai vechi, însă acum eram la spital cu trei bărbaţi din familia noastră, care aveau nevoie de îngrijiri medicale“, ne-a spus Nicolae Velcu. Peste 200 de jandarmi, poliţişti şi mascaţi au intervenit pentru a aplana conflictul.

Curtea spitalului, din nou teatru de război

Bolnavii s-au ascuns aseară de frică, care pe unde au apucat. „Eu am ieşit afară în curte să fumez o ţigară, nici nu am apucat bine să trag două fumuri, că am văzut cum 30 de persoane s-au luat la bătaie. Am fugit imediat de frică înapoi în salon“, ne-a declarat Ion Talpă.

„Scandalul a început în cartierul Romaneşti. Cristian Velcu s-a luat de o tânără, iar de aici până la o răfuială în toată regula nu a mai fost decât un pas. Câţiva membri ai grupului au fost conduşi la spital pentru îngrijiri medicale, însă  aici au dat nas în nas cu Vadic Zavera, zis Gigioc. Când i-a văzut pe cei din clanul Velcu, acesta şi-a chemat ajutoarele şi s-au luat la bătaie“, a spus Florentina Popescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Edilii oraşului, neputincioşi

„Există legi în ţara asta, să se respecte! Aştept cu nerăbdare ca Parlamentul să aprobe Legea Poliţiei Locale. Atunci eu voi răspunde de ordinea publică şi va fi altceva. Sper ca până atunci domnul comandant al Poliţiei să facă linişte în Craiova“, ne-a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon .

„Scandalurile din ultima perioadă în curtea spitalului au pornit de la banale certuri sau schimb de replici dure. În niciun caz rromii nu şi-au făcut un obicei de a se război acolo. Au fost audiate mai multe persoane, iar vinovaţii vor fi acuzaţi de tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri“, ne-a spus astăzi Constantin Nicolescu, comisarul şef al IPJ Dolj. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite