Radiografia crimei de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radiografia crimei  de la Timişoara
Radiografia crimei de la Timişoara

Studenţii Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ambii de 20 de ani, se acuză reciproc, după ce l-au ucis cu bestialitate pe şeful staborului ţigănesc din Banat, Trifu Schroth.Carmen şi Sergiu, studenţii din anul al II-lea de la Facultatea de Medicină care au ucis cu sânge rece un bărbat de etnie rromă, au invocat dragostea nebună ce îi lega.

„L-am înjunghiat din dragoste pentru Sergiu”, s-a scuzat Carmen. Replica băiatului a fost trasă aproape la indigo: „L-am tranşat din dragoste pentru Carmen!” Declaraţiile sinistre vin la câteva zile după ce tinerii au aruncat vina unul asupra altuia în ceea ce priveşte înjunghierea lui Trifu Schroth (65 de ani). 

Povestea de dragoste a celor doi tineri de 20 de ani care şi-au deghizat, în societate, personalitatea sadică, apărând ca doi oameni cu frica lui Dumnezeu, a început în luna martie. În vâlvătaia iubirii lor, Sergiu a devenit în scurt timp primul bărbat din viaţa lui Carmen.

Locul în care cei doi îşi consumau iubirea, departe de ochii lumii – camera 50 din căminul numărul 2 de la Medicină – avea să devină, la 31  iulie, locul uneia dintre cele mai groaznice crime. În scurt timp, povestea lor de dragoste a prins conturul unei afaceri, în care tânăra îşi vindea corpul cu acordul şi sprijinul iubitului.

Clienţii erau racolaţi de la „mica publicitate” sau, pur şi simplu, agăţaţi pe stradă de tânăra cârlionţată, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Trifu Schroth, „judecătorul” ţiganilor din Banat.

Mai citiţi şi:

Arad: Locuitorii din Ineu se tem că ţiganii se vor răzbuna pe sora studentei complice în crima de la Medicină din Timișoara
Arad: Preotul de la Tisa a angajat doi avocaţi fiului acuzat de crima de la Timişoara
Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au cerut să fie cercetaţi în libertate
Timişoara: EXCLUSIV Omor cu violenţă şi protecţia studenţilor, motivele arestării tinerilor pentru crima de la Medicină
Timişoara: Tatăl studentei suspectate de crima de la Medicină crede că fiica lui a fost sechestrată

Rromul, agăţat pe stradă

Cu doar câteva zile înainte de a ajunge în „căminul morţii”, Schroth primea în plină stradă zâmbetul unei fete. Au făcut schimb de numere de telefon, iar la 31 iulie, în jurul orei 15.45, bărbatul îşi parca Mercedesul la câţiva zeci de metri de căminul în care îşi planificase o partidă de amor cu Carmen.

După nici o oră era ucis, tranşat şi îngrămădit într-o valiză şi doi saci de plastic, dus în propria maşină şi chiar la un pas de a fi incendiat. Cutia automată a Mercedesului a fost însă inamicul ucigaşilor care nu au ştiut să o pornească. Bărbatul a fugit în garsoniera închiriată de Carmen în Timişoara, iar femeia a luat la pas parcurile din oraş. Sergiu avea să fie prins în aceeaşi zi, iar Carmen s-a predat 24 de ore mai târziu.

Tinerii dau vina unul pe altul

Conform declaraţiilor făcute în dosar de Carmen Bejan şi de Sergiu Florea, bărbatul de 65 de ani s-a înfuriat când a auzit că în tariful de 500 de euro perceput de fată nu intra şi sexul oral. După un schimb dur de replici, Carmen a luat un spray lacrimogen şi l-a pulverizat în ochii sexagenarului. În acest moment, în „scenă” apare şi Sergiu.

Aici însă ancheta s-a complicat. Ea a declarat că băiatul era în cameră, ascuns după perdea, pentru a interveni în cazul în care ar fi fost agreastă de client. El a susţinut însă că era la uşa „cuibuşorului de nebunii” şi a intrat în momentul în care a auzit cearta dintre Carmen şi Schroth. Cum au ajuns, apoi, Carmen şi Sergiu să se transforme, în doar câteva minute, în criminali feroce e greu de explicat.

Carmen insistă că tânărul a năvălit cu pumnii şi picioarele asupra clientului său. L-a lovit până şi-a dat ultima suflare, iar ea, din disperare a luat cuţitul cu o lamă de 17 centimetri şi i l-a înfipt de trei ori în inimă! Povestea fetei e contrazisă de Sergiu: l-a lovit într-adevăr pe Trifu Schroth, dar nicidecum nu l-a ucis.

Pus la pământ, bărbatul a fost legat de mâini şi de picioare cu scotch, iar în gură i s-a îndesat o pungă de plastic pentru că începuse să geamă de durere, iar riscul de a se auzi zgomutul era prea mare.
Ce a urmat însă după crima propriu-zisă depăşeşte orice imaginaţie diabolică. Tinerii au plecat liniştiţi la un supermarket pentru a cumpăra un geamantan şi câţiva saci de plastic pentru gunoi.

Tinerii deciseseră să tranşeze cadavrul. Sergiu i-a tăiat capul şi picioarele. Capul şi corpul l-au îndesat în geamantan, iar picioarele, în saci de plastic.

Raportul medico–legal

Lupta tinerilor pe „statutul” de criminal şi de complice e acerbă. În lumea de după gratii, fiecare secundă e preţioasă, iar „mediciniştii“ au simţit asta pe propria lor piele în doar câteva zile de arest. Aşa că diferenţa de pedeapsă de până la 10 ani de închisoare între cel declarat criminal şi complice a rămas singura miză a poveştii de iubire.

Primele declaraţii l-au „condamnat” pe Sergiu Florea ca fiind autorul crimei, iar Carmen a fost declarată juridic complice. Raportul medico-legal - care va fi finalizat cel mai probabil în maximum trei săptămâni - va arăta dacă Trifu Schroth a murit în urma loviturilor primite de la Sergiu sau dacă viaţa i-a fost curmată de fata de 45 de kilograme care a înfipt cuţitul în bărbat.

Carmen, premianta de la ţară

Premiantă în fiecare an, Carmen intrase la Medicină cu media 9.90 şi dorea să devină doctor pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în suferinţă. Venise în Timişoara din Ineu (Arad), iar părinţii săi creşteau vaci pentru a o ţine la facultate. Sergiu a fost admis la Medicină cu media 9.10, după ce terminase Seminarul Teologic din Hunedoara. Tânărul provenea dintr-o familie cu frica lui Dumnezeu, tatăl său fiind preot. 

Mai citiţi şi:
Dragostea nebună care a dus la o crimă sinistră

Crimă fără precedent în căminul de la Medicină
Timişoara: VIDEO Studenta acuzată de crima s-ar fi prostituat la cererea iubitului care voia maşină
Timişoara: Priveghi cu mare fast la vila lui Trifu Schrottu, bărbatul de 65 de ani omorât şi tranşat în căminul Medicinei (GALERIE FOTO)
Timişoara: Rromii se tem de muşamalizare în cazul bărbatului tranşat de doi studenţi de la Medicină

Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au spus la recurs că vor să fie cercetaţi în stare de libertate


Al doilea client

Carmen şi Sergiu erau colegi la Medicină. Fata se prostitua cu voia lui Sergiu. Trifu a fost al doilea client care îi călca pragul lui Carmen. Primul client – un cămătar din Timişoara – plecase fără să-i plătească serviciile sexuale.

Filmul groazei: de la dragoste la moarte

image

Locul crimei: camera 50 din căminul Facultăţii de Medicină



Trifu Schroth a remarcat-o pe Carmen Bejan pe stradă, în perioada 20-25 iulie. 

Vineri, 31 iulie, Schorth i-a propus lui Carmen să întreţină relaţii sexuale contra unei sume de 500 de euro.

Fata a mers cu clientul în camera de cămin. A stabilit cu Sergiu să stea la uşă pentru orice eventualitate.

Carmen Bejan şi Trifu Schroth nu s-au înţeles în privinţa banilor şi a tipului de raporturi sexuale pe care urmau să le întreţină.

În jurul orei 16.00, fata i-a dat victimei cu spray lacrimogen în ochi şi a ţipat. Sergiu a intrat şi l-a luat la bătaie pe client, care a căzut jos.

Carmen l-a înjunghiat pe Schroth cu trei lovituri de cuţit.

Studenţii au stabilit de comun acord să scape de victimă.

L-au legat pe Schroth cu scotch de mâini şi de picioare şi l-au pus în dulap.

Au plecat la un magazin din cealaltă parte a oraşului să cumpere geamantanul şi pungile în care intenţionau să pună cadavrul tranşat. Au oprit să ia şi benzină pentru a da foc maşinii, dar vânzătorii nu le-au dat în sticlă.

S-au întors în camera de cămin. Au luat bijuteriile victimei şi le-au pus în chiuvetă cu intenţia de a le ascunde ca să nu fie găsite la Schroth după ce o să-i dea foc.

Sâmbătă dimineaţa, între orele 3.00 şi 4.00, Sergiu a tranşat cadavrul singur. Pentru că nu intra în geamantan i-a tăiat şi capul care se mai ţinea doar într-o pieliţă de corp. Au pus corpul şi capul în valiză, iar picioarele într-un sac.

Au dus cadavrul la maşină şi l-au pus în portbagaj. Portarul aude gălăgie şi iese să vadă ce se întâmplă.

Fata se întoarce să şteargă urmele de sânge. Între timp, portarul merge la maşină, vede sângele şi sună la 112, în jurul orei 4.30.

Fata se întoarce la maşină şi nu îl mai găseşte pe Sergiu. Îl caută în jurul căminului şi pleacă în Parcul Copiilor. Nu puteau vorbi pe mobile pentru că au rămas în cameră.

Sergiu se întoarce din parc şi o caută pe fată în preajma căminului. Nu o găseşte şi pleacă la locuinţa închiriată de fată.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, Sergiu este găsit de Poliţie, cu venele tăiate.

Duminică, la ora 8.45, Carmen se predă la Poliţia din Complexul Studenţesc.

image

Băiatul a recunoscut că doar el a tranşat cadavrul, din dragoste pentru fată. El a mai spus că, după tăierea picioarelor, a încercat să pună corpul cu capul în geamantan, dar pentru că nu intra a tăiat şi gâtul.

image


Mihaela Pop
purtător de cuvânt al
Parchetului Tribunalului Timiş


image

Fata a recunoscut că ea a înjunghiat victima în inimă, la cererea lui Sergiu, după ce acesta îl bătuse pe Schroth până a căzut la pământ. El spune că fata a acţionat cu cuţitul din propria iniţiativă.

image


Mihaela Pop
purtător de cuvânt al
Parchetului Tribunalului Timiş


Blestemul familiei bărbatului ciopârţit

image

Intrarea din căminul studenţesc în care a avut loc crima


Familia lui Trifu Schroth a fost lovită de ghinioane. Mai mulţi membri au sfârşit în urma unor asasinate sau accidente bizare. Părinţii lui Schroth au fost ucişi bestial pe vremea lui Ceauşescu de tâlhari care căutau aurul şi argintul din casă.

Tatăl lui a murit în chinuri, după ce a fost ars cu fierul de călcat, pentru a mărturisi unde sunt ascunşi „cocoşeii” din aur. Mama vitregă a fost ucisă cu sânge rece tot atunci, cu lovituri de cuţit.  Bunicul lui Trifu Schroth a fost omorât şi el, pe stradă, în urma unui jaf, iar o altă rudă a murit după ce a fost lovită de o maşină.

Mama bună a lui Trifu şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut din căruţă şi a fost călcată de cai. „Oamenii spun că e un blestem. Din tată-n fiu, cu toţii au avut morţi bizare. Ar trebui ca familia să se ducă să facă nişte mărturisiri”, a spus Rudolf Stancu, care i-a cunoscut bine pe părinţii lui Trifu Schroth.

300 de oameni l-au condus pe ultimul drum

Trifu Schroth a fost înmormântat miercuri în Cimitirul Eroilor din Timişoara. Peste 300 de rromi din Europa şi America l-au condus pe ultimul drum pe cel care şi-a găsit sfârşitul în camera de cămin a Facultăţii de Medicină. Ceremonia de înmormântare s-a desfăşurat conform obiceiului penticostal, întrucât soţia şi copiii lui Trifu sunt adepţi ai acestei religii.

Sicriul, în valoare de 12.000 de euro, era prevăzut cu aer condiţionat. Familia lui Schroth a dat un ultimatum Justiţiei: ori rezolvă cazul în două luni, ori rromiiîşi vor face singuri dreptate!

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite