Radioamatorii prezintă Buila-Vânturariţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radioamatorii prezintă Buila-Vânturariţa
Radioamatorii prezintă Buila-Vânturariţa

Parcul este mediatizat în cadrul programului World Flora and Fauna

Membrii Radioclubului Cozia (YO7KRS)  au urcat în această dimineaţă în munţi, cu echipamentele portabile în spate, în dreptul localităţii Costeşti, şi până pe 29 august popularizează ariile naturale şi rezervaţiile de aici. „Prin staţiile radio pe care le-am montat pe muntele Arnota vom promova cel mai mic parc din România, Buila-Vânturariţa. Vom avea legături în benzile de unde scurte şi ultrascurte cu corespondenţi din ţară şi din străinătate, cărora le vom da informaţii despre această arie naturală protejată. Vom lansa în eter indicativul special YP1WFF,  în cadrul unui proiect mondial al radioamatorilor ecologişti din întreaga lume“, a declarat Nicolae Almaşi, responsabilul de programe din cadrul Radioclubului Cozia. Proiectul face parte din programul mondial „World Flora and Fauna“.

Pădurile virgine şi Poiana de Piatră


Radioamatorii vor promova peisajul stâncos şi deosebit al parcului, plantele rare şi fauna, pădurile virgine, siturile mineralogice şi paleontologice, peşterile. „Va fi promovată Poiana de Piatră din parc, sau Piatra Craiului a Vâlcii, cum îi spunem noi“, a precizat Nicolae Almaşi. Parcul poartă numele celor două vârfuri: Buila, de 1.849 de metri, şi Vânturariţa, de 1.885 de  metri. În imediata sa apropiere sunt numeroase obiective cultural-istorice: Mănăstirile Arnota, Bistriţa, Horezu, Frăsinei, schiturile Pătrunsa, Pahomie, Iezer, Bradu, Jgheaburi, bisericile fostelor schituri 44 Izvoare, Păpuşa, Peri, bisericile rupestre din Peştera Liliecilor, tradiţiile, obiceiurile şi arhitectura tradiţională din satele de la poalele muntelui.
Radioclubul Cozia a fost înfiinţat în urmă cu câteva luni şi funcţionează la Casa Tineretului din cartierul Ostroveni. Prima acţiune a radioamatorilor vâlceni a fost tot pe munte. Pe 2 mai ei au urcat la cabana Cozia, unde şi-au instalat echipamente, participând la un concurs de trafic pe unde ultrascurte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite