Radicalii maghiari critică afirmaţiile lui Băsescu despre autonomia Secuimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filialei din Covasna a Partidului Civic Maghiar, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat astăzi că preşedintele Traian Băsescu nu este în măsură să dea sau nu autonomia Ţinutului Secuiesc.

Kulcsar Terza a spus, citat de NewsIn, că Băsescu este un politician, iar dacă acest lucru se poate modifica, în schimb Secuimea rămâne şi va exista şi în viitor, iar existenţa ei nu poate fi contestată indiferent de declaraţiile care se pronunţă împotriva ei.

“Autonomia este un drept fundamental pe care nu ni-l poate lua nimeni. Traian Băsescu este un politician. Poate mâine sau peste un an nu va mai fi, dar Secuimea va fi. Secuimea nu o poţi muta”, a afirmat Kulcsar.

“Nu Traian Băsescu ne va da sau nu autonomia. Acest drept nu ni-l poate lua nimeni”, a adăugat acesta, cu menţiunea că vor continua demersurile lor în vederea atingerii dezideratului de autonomie teritorială al comunităţii maghiare.

Preşedintele Traian Basescu a declarat astăzi la Budapesta, după o întâlnire avută cu omologul său ungar, Laszlo Solyom, că România nu va acorda niciodată autonomie Ţinutului Secuiesc, deoarece, prin Constituţie, România este definită ca un stat unitar suveran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite