Nemirschi: "I-am sugerat ministrului Elena Udrea să continue proiectele, în special Rabla 3 în 1"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a discutat vineri cu actualul ministru interimar, Elena Udrea, despre o listă de proiecte asumate de guvernul Boc, şi a sfătuit-o să le continue, printre acestea numărându-se şi programul "Rabla 3 în 1".

"În 45 de zile (de interimat n.r.) nu poţi face foarte multe, important este să nu se oprească derularea proiectelor. I-am sugerat ministrului Elena Udrea să fie foarte atentă la ceea ce ne-am asumat, în special proiectul Rabla 3 în 1, pentru care am pregătit deja ordinul de ministru, care trebuie semnat după aparţia legilor asumării în Monitorul Oficial", a precizat Nemirschi după ce i-a predat mandatul Elenei Udrea.

El a menţionat că a colaborat bine cu Udrea în proiectele anterioare şi a menţionat că a sfătuit-o să continue programele asumate de România prin tratatul de aderare, "astfel încât să nu existe voci care să ne acuze că nu ne-am făcut bine treaba".

"Trebuie să recunosc că doamna ministru a făcut unele corelaţii între Ministerul Turismului şi Ministerul Mediului, care ţin de dezvoltarea turismului. În perspectivă, veţi constata că una dintre şansele României care trebuie exploatată este turism într-un mediu curat", a mai spus Nemirschi.

"Discuţiile au decurs foarte bine. Ministerul Mediului e unul dintre cele mai grele din guvernul României pentru că nu se ocupă numai de gunoaie şi de taxa auto. Corelaţiile trebuie făcute cu ceea ce înseamnă dezvoltare durabilă şi au legătură cu investiţii în toate domeniile", a explicat Nemirschi.

În plus, România şi-a asumat unele angajamente în momentul aderării la Uniunea Europeană, pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit, "iar asta nu se opreşte odată cu schimbarea ministrului".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite