R. Moldova va avea şase secţii de votare pe teritoriul României pentru referendumul din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul moldovean la Bucureşti, Iurie Reniţă, a precizat astăzi că Republica Moldova va avea şase secţii de votare pe teritoriul României pentru referendumul constituţional care va avea loc pe 5 septembrie.

Vor fi deschise două secţii la Bucureşti şi câte una la Iaşi, Galaţi, Timişoara şi Cluj-Napoca, a declarat Iurie Reniţă, citat de Agerpres.

În Republica Moldova va fi organizat un referendum în 5 septembrie care are drept scop modificarea articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova, care propune alegerea directă a şefului statului.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, l-a primit astăzi în vizită de prezentare pe Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, care şi-a prezentat la 21 iulie scrisorile de acreditare, după ce acest post a fost vacant mai bine de un an.

Baconschi a subliniat importanţa eforturilor depuse de către forţele politice de la Chişinău pentru continuarea cu succes a reformelor în scopul apropierii de Uniunea Europeană, inclusiv în această perioadă, reiterând întregul sprijin al României în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite