Oficial ucrainean, la Chişinău pentru a examina posibilitatea unirii R.Moldova cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Consiliului pentru Apărare şi Securitate Naţională a Ucrainei, Raisa Bogatâriova, se află în cea de-a doua zi a vizitei sale în Republica Moldova. Unii deputaţi din Rada Supremă susţin că scopul acestei vizite priveşte examinarea posibilităţii unirii Republicii Moldova cu România într-un stat comun, relatează agenţia rusă Novai Reghion.

După cum am văzut, ne putem confrunta cu posibile şocuri serioase pe tronsonul transnistrean al graniţei moldo-ucrainene.

De asemenea, se ştie că serviciile secrete române duc negocieri neoficiale cu anumite servicii secrete din Transnistria pentru ca unirea Republicii Moldova cu România, despre care se vorbeşte la modul serios în România şi care este evocată de unii reprezentanţi ai noii coaliţii de guvernare de la Chişinău, să se producă în fapt prin separarea Transnistriei
, a declarat  deputatul Taras Cernovol, din Comisia pentru relaţii internaţionale a Radei Supreme.

Citiţi şi:


Ucraina face parte din formatul de negocieri "5+2" în problema rezolvării diferendului transnistrean, a declarat acesta.

Din păcate, diferendul transnistrean a fost dat uitării la Kiev, susţine deputatul ucrainean, care a adăugat că cineva dintre responsabilii ucraineni s-a gândit să meargă la Chişinău şi Tiraspol pentru a vedea ce se întâmplă la faţa locului.

Raisa Bogatâriova întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova, urmând să viziteze atât Chişinăul, cât şi capitala regiunii transnistrene, Tiraspol.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite