Mister Quarterback

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mister Quarterback
Mister Quarterback

Brett Favre este singurul quarterback din istoria NFL care a învins toate cele 32 de echipe din ligă. Favre, care a împlinit sâmbătă 40 de ani, este cel mai bun pasator de touchdown şi din 1992 a fost titular în toate partidele pe care le-a jucat.

Green Bay Packers, echipa la care a jucat 16 sezoane şi alături de care a cucerit singurul Super Bowl din carieră, era ultima victimă care nu se afla pe lista lui Brett Favre. Unul dintre cei mai buni jucători pe postul de quarterback din istoria ligii, care acum evoluează pentru Minnesota Vikings, a „rezolvat” problema  cu trei pase de touchdown în partida care a avut loc săptămâna trecută.  „Trebuia să fiu şi eu ţinut minte pentru ceva” a glumit Favre la interviul de după meci, atunci când i s-a precizat că a mai doborât un record.

Ultimul bastion a fost probabil şi cel dulce, după ce Favre s-a despărţit în condiţii nu tocmai amiabile, în vara anului 2008, de echipa pentru care a jucat aproape întreaga carieră.

A fost la un pas de moarte în colegiu

De la 20 septembrie 1992 şi până la 20 ianuarie 2008, Brett Favre a fost titular în toate meciurile celor de la Green Bay Packers şi a contribuit decisiv la singurul Super Bowl câştigat de Packs în era Vince Lombardi, cel din 1996. Dar despărţirea de Packers a fost unul dintre multele momente de cumpănă care i-au presărat cariera.

Favre a luat decizia să se retragă în 2008 şi din cauza disputelor cu managementul echipei, după cum avea să declare ulterior. Nu a fost singurul moment greu. În 1990, pe când evolua pentru Universitatea Southern Mississippi, el a scăpat miraculos dintr-un teribil accident auto.

Maşina pe care o conducea s-a dat de trei ori peste cap şi s-a izbit de un pom în urma unui viraj luat greşit, la doar câteva sute de metri de casa părinţilor săi. Sportivul a fost scos din maşină de fratele său, care a spart parbrizul cu o crosă de golf. Favre a scăpat după o intervenţie chirurgicală complicată, dar la şase săptămâni după aceea era din nou pe teren.

Refuzat de Atlanta

Al doilea moment de cumpănă a venit în chiar primul său sezon, atunci când antrenorul de atunci al celor de la Atlanta Falcons declara că Favre va juca poate doar dacă restul echipei s-ar prăbuşi cu avionul. Cel care avea să adune 172 de victorii ca titular în NFL a fost transferat la finalul sezonului la Green Bay Packers, unde avea să cunoască gloria.

Decesul tatălui său l-a lovit ca un trăznet în decembrie 2003, dar Favre a decis totuşi să joace la doar o zi de la tragicul eveniment.

În meciul cu Oakland Riders quarterback-ul a trimis patru pase de touchdown în doar o jumătate de meci pentru o victorie cu 41-7 a echipei sale. „Ştiu că tatăl meu şi-ar fi dorit să joc. Nu m-am aşteptat la o asemenea performanţă, dar am jucat pentru el”, spunea atunci Favre.

În stilul patentat de Michael Jordan, Favre a revenit în sezonul trecut la New Jersey Jets, şi-a anunţat încă o dată retragerea în primăvara lui 2009, dar a decis în această vară să revină pentru a doua oară, semnând cu Minnesota Vikings pentru două sezoane, un contract valorând 25 de milioane de dolari. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite