Bucureşti: 43 de centimetri. Puteţi trece pe aici?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi autorităţile au promis ieri că vor începe demersurile pentru rezolvarea situaţiei, astăzi nimic nu se schimbase. Autoturismele care blochează accesul pietonilor pe trotuarul din zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană sunt parcate la o distanţă mai mică de 50 de centimetri una de cealaltă.

La o zi după ce directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a promis public găsirea unei soluţii faţă de lipsa de acces a pietonilor pe trotuarele din zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană, situaţia în zonă a rămas neschimbată.
Astfel, azi-dimineaţă, maşinile erau parcate tot pe spaţiul destinat trecătorilor.

Ca şi ieri, oamenii erau nevoiţi fie să circule pe carosabil, fie să se strecoare printre maşini, ştergându-le cu hainele sau genţile. Mai mult, se forma coadă la traversarea printre autovehicule, pietonii aştepându-i pe cei care vin din direcţia opusă. „Ar trebui ridicate, însă, înainte de asta, ar fi normal să se amenajeze parcări. Stau în zonă şi circul zilnic pe aici, iar situaţia este de mult timp aşa. Cu bagaj nici nu am loc“, a spus Iulian Armean, fochist. 

Trotuarul-parcare, şoseaua-trotuar

Foarte mulţi pietoni aleg să treacă pe bulevard, decât să se chinuie pe tortuar. „Păi de ce să şterg eu de praf maşinile? Mai bine mă asigur că nu vine nicio maşină din faţă şi trec pe şosea. Toţi avem maşini, dar nu aşa trebuie să le parcăm”, a spus Vasile Pieloiu, pensionar.

Mădălin Dumitru, directorul de la Infrastructură, din cadrul municipalităţii, precizează că, deşi situaţia de la Romană este cunoscută membrilor Comisiei Tehnice de Circulaţie, nu s-a luat nicio decizie. „O trecere de pietoni lângă gura de metrou de la Piaţa Romană ar obliga oamenii să trecă doar printr-un spaţiu de doi metri”, a declarat azi-dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, Mădălin Dumitru.

Potrivit directorului de Infrastructură, legea actuală a circulaţiei, prin articolul 191, le permite atât pietonilor cât şi maşinilor să folosească acest spaţiu.

Distanţa dintre maşini, mai mică de 50 cm

Potrivit hotărârii de Consiliu Local nr. 416, din 31 octombrie 2008, cu privire la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sectorul 1, spune că de pe trotuar pot fi ridicate doar maşinile care au o distanţă mai mică de un metru între ele. Astăzi, maşinile care ocupau trotuarul, aveau cu mult mai puţin de 50 de centimetri. Şoferul uneia dintre maşini parcate acolo susţinea că distanţa este sigur de un metru. „Sigur este un metru! Doar se vede! Şi până la urmă ce să facem, unde să parcăm?“, spune şoferul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite