Emil Boc: "Putem acorda subventia pe cap de animal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc: "Putem acorda subventia pe cap de animal"
Emil Boc: "Putem acorda subventia pe cap de animal"

Guvernul interimar a suplimentat miercuri bugetul Ministerului Agriculturii cu 160 de milioane de lei pentru plata subvenţiilor aferente pe cap de animal.

Cabinetul Boc a aprobat o hotărâre prin care bugetul ministerului a fost suplimentat cu fonduri provenite din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. ''Am reuşit să găsim o soluţie parţială pentru a putea acorda prima tranşă din subvenţia pe cap de animal din sectorul zootehnic, la specia bovine'', a spus premierul interimar Emil Boc.

El a anunţat că beneficiarii acestui ajutor sunt 224.000 de fermieri care au minim trei bovine în proprietate, aceştia urmând să primească o subvenţie de 200 de lei pe cap de animal.

''Subvenţia reprezintă prima tranşă, adică 35 la sută din plafonul maxim pe care fermierii îl pot primi ca subvenţie pe cap de animal. Pentru a putea plăti această primă tranşă a subvenţiei în zootehnie, am acordat de la fondul de rezervă al Guvernului 160 milioane de lei, iar ministerul Agriculturii a avut în buget 100 de milioane de lei'', a precizat primul-ministru interimar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite