„Puşcaşul“ de la Parchetul General se dădea ofiţer SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Zamfirescu, şoferul Parchetului General, acuzat că a împuşcat într-o benzinărie doi tineri, a primit mandat de arestare din cauza conduitei care denotă “carenţe în educaţie,

Aurelian Zamfirescu, şoferul Parchetului General, acuzat că a împuşcat într-o benzinărie doi tineri, a primit mandat de arestare din cauza conduitei care denotă “carenţe în educaţie, comportament abuziv, datorat pe de o parte supraaprecierii propriei persoane, strâns legat de instituţia la care lucra”.

 Zamfirescu este acuzat de tentativă la omor calificat, loviri şi alte violenţe, ameninţare, uz fără drept de armă letală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a coborât în noaptea de 6 septembrie, în jurul orei 23.00, intenţionând să meargă la un magazin din zonă. El a intrat în conflict cu zece persoane, într-o benzinărie.

S-a întors în locuinţa sa şi a revenit înarmat cu o armă de vânătoare. A tras un foc în urechea unui tânăr şi a lovit în piept un alt tânăr cu patul armei.

S-a pretins ofiţer SRI

După ce a citit declaraţiile martorilor, judecătorul a arătat că în incident Zamfirescu  i-a ameninţat pe cei doi tineri loviţi de el că “este ofiţer SRI şi mare şi tare pentru că lucrează la Parchet”.

“Instanţa va avea în vedere că atitudinea inculpatului a fost cumva determinată de convingerea acestuia că lucrând la instituţia Ministerului Public are dreptul să-şi aroge aere de superioritate (...), şi de a folosi o armă de vânătoare cu care a tras într-o zonă accesibilă publicului”.

Cartuşul a dispărut de la locul faptei

Tribunalul a atras atenţia că Zamfirescu a încercat să zădărnicească aflarea adevărului, a aruncat cartuşul armei de vânătoare, care nu a mai fost găsit. De asemenea, depoziţiile sale, cum că el ar fi fost ameninţat şi agresat fizic, nu se susţin, în baza probelor administrate în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite