Purtătorul de cuvânt al Spitalului Gr. Alexandrescu: "Unul dintre bebeluşi rămâne intubat, în stare critică, ceilalţi cinci sunt stabili"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre bebeluşii arşi în incendiul din Maternitatea Giuleşti, de luni,  rămâne intubat, în stare critică, în timp ce ceilaţi cinci sunt stabili, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru, a precizat că în ultimele ore nu au apărut probleme deosebite în starea celor şase bebeluşi răniţi în inciendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Gravidele din Vest fug în Ungaria să nască, speriate de pericolele şi murdăria din maternităţile româneşti

"În ultimele 24 de ore nu s-au mai vazut modificări notabile în starea lor de sănătate, rămâne cel intubat şi ventilat mecanic în stare mai critică, iar ceilalţi cinci, născuţi prematur, sunt stabili, nu au pus probleme deosebite", a descris Raluca Alexandrescu starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Doar doi dintre bebeluşi - gemenii internaţi - sunt alăptaţi de mama lor, dar nu de la sân, ci printr-o sondă nazogastrică, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Alexandrescu.  "În loc să se administreze lapte special pentru nou-născuţi , se adminstrează laptele matern, dat de mamă."

"Cu trecerea timpului, organele se dezvoltă, să sperăm că evoluţia lor să fie bună. (...) Sunt două lucruri diferite unul este şocul post combustional, care spunem noi că în 7-10 zile putem trage concluzia dacă mai sunt sau nu în şoc, iar evoluţia lor ulterioară va fi de cam o lună, până vor recupera acea perioada de prematuritate, s-au născut cu 2 luni înainte de un bebeluş normal",  a adăugat Raluca Alexandru la Realitatea TV. 

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Bebeluşii au în continuare arsuri pe 40-50% din suprafaţa corpului.

"Arsurile superficiale s-au mai vindecat, dar cele profunde sunt în continuare. Rămân procente între 40-50%  suprafaţă corporală de arsuri profunde. Toţi au avut arsuri de căi respiratorii, unii sunt mai bine, alţii mai puţin şi sunt în tratament, în remisie, sperăm spre vindecare.",  a completat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite