„Punem deoparte banii de pâine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru familia Constantin din Brăila, perioada ce se scurge între două vizite ale poştaşului este un adevărat chin. Eleonora Constantin este pe locul doi în topul celor mai mici pensii din

Pentru familia Constantin din Brăila, perioada ce se scurge între două vizite ale poştaşului este un adevărat chin. Eleonora Constantin este pe locul doi în topul celor mai mici pensii din judeţ, cu 103 lei. Până acum, ea primea doar 86 de lei.

„De şapte ani am ieşit la pensie. Prima dată am avut 300 de mii de lei vechi. Până luna trecută am avut 86 de lei. Alaltăieri ne-a venit pensia, mai am 250 de lei în casă, şi tot mai avem datorii la întreţinere“, spune femeia.

Norocul familiei Constantin este venitul soţului, care a lucrat ca şofer timp de 43 de ani şi are o pensie de 620 de lei. „Dacă nu ar fi soţul, nu ştiu cum aş fi trăit. Pe timpul verii, întreţinerea e 50-60 de lei, iarna vine 200-300 de lei. Mai mult de jumătate din bani se duc pe datorii. Trebuie plătite toate, că altfel ne dau afară“, spune femeia.

Cei doi soţi îşi fac la începutul lunii lista cu cele necesare. „Mai întâi medicamentele soţului, care sunt peste o sută de lei. Un kilogram de ulei e şapte lei, orezul la fel. Carnea e un lux. Mâncarea de bază sunt cartofii. Am pus la începutul lunii banii de pâine de-o parte, ca să fim siguri că măcar ăştia ne ajung până la următoarea pensie”, mai spune Eleonora Constantin.

Cei doi nu se mai bazează pe copii pentru că, plecaţi în străinătate, nici ei nu o duc prea bine. „Îi vedem o dată la doi-trei ani. Când muncesc, când nu muncesc, mai ales acum, în perioada asta. Dar cum au, ne trimit”, mai spun cei doi.

Cazul soţilor Constantin nu este unul singular. La nivelul Brăilei, cea mai mică pensie este de 24 de lei. Recordul a fost deţinut de o femeie care avea până în urmă cu câteva luni opt lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite