Punctele termice vor fi reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

discutat cu autorităţile locale şi problema reabilitării sistemului de distribuţie a energiei termice. "Sunt adeptul sistemului centralizat, însă unul performant, fără pierderi. Vom sprijini

discutat cu autorităţile locale şi problema reabilitării sistemului de distribuţie a energiei termice. "Sunt adeptul sistemului centralizat, însă unul performant, fără pierderi. Vom sprijini autorităţile locale în proiectele de reabilitare a acestor sisteme", a precizat Ioan Silviu Lefter. "În CET Bacău nu s-a investit aproape nimic în ultimii 10-15 ani. Este prima dată când se încearcă o investiţie de asemenea amploare şi este un moment foarte important", a declarat şi prefectul Gabriel Berca.
Potrivit conducerii de la CET Bacău, toate punctele termice rămase în oraş vor fi complet automatizate, fapt care va permite o exploatare mai bună, cu mai puţine pierderi şi defecţiuni. După preluarea acestora de CET, doar schimbătoarele de căldură au fost înlocuite, fără să fie realizate însă şi alte lucrări necesare. "Prin automatizarea puntelor termice va creşte calitatea serviciilor şi se vor reduce costurile de întreţinere şi exploatare. Valoarea investiţiei se ridică la 134 miliarde de lei vechi. Din aceşti bani, 83 miliarde de lei vor veni de la Consiliul Local Bacău, iar restul, de la Autoritatea Română de Conservare a Energiei", a precizat Vasile Drăguşanu, directorul CET Bacău. Nu este exclus însă ca din 2007 tarifele să crească. Abonaţii la sistemul centralizat nu vor mai plăti gigacaloria la preţul subvenţionat, cum se întâmplă acum, ci la preţul cu care este produsă de furnizor, care în prezent este dublu faţă de cel subvenţionat. O altă consecinţă a automatizării va fi trimiterea în şomaj a 120 de angajaţi ai CET Bacău. Primii 80 de angajaţi vor pleca de la 1 mai, iar restul vor fi trimişi în şomaj la sfârşitul verii, după ce producătorul se va asigura că lucrările au fost finalizate, iar în punctele termice nu mai este nevoie de fochişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite