Punctele termice devin creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul de reamenajare vizează şapte astfel de locaţii din Reşiţa

Pe lângă creşe, autorităţile locale intenţio-nează să facă centre sociale, adăposturi pentru nevoiaşi şi un club al pensionarilor.

Municipiul dispune de 47 de puncte termice. Au aparţinut Societăţii Comerciale CET Energoterm, dar, din cauza lipsei de investiţii, majoritatea au ajuns într-o stare avansată de degradare. Aproximativ cinci dintre ele au fost deja date, însă fără autorizaţia Consiliului Local Reşiţa. Primarul Mihai Stepanescu susţine că „din cauza tatonărilor şi discuţiilor vizavi de aceste puncte termice, am zis că cel mai bine este să le preluăm în totalitate de la CET şi să facem aici diferite locaţii în folosul cetăţenilor Reşiţei“. Comunitatea reşiţeană are nevoie de sedii pentru a veni în ajutorul problemelor de ordin social, lucru pe care îl relevă şi datele Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul CL Reşiţa, unde se arată un număr ridicat al persoanelor cu probleme sociale.
Alina Oancea din Reşiţa este o tânără mamă de 25 de ani. Fiul ei, Andrei, în vârstă de 3 ani, nu a putut să meargă anul trecut la creşă pentru că nu au mai fost locuri. Ca ea sunt mulţi alţi părinţi care se văd nevoiţi să găsească o soluţie rapidă pentru ca micuţul să nu rămână acasă singur. Aceste probleme sunt cunoscute şi de edilul municipiului care doreşte să facă trei creşe în zona centrală a oraşului. „Serviciul Public Direcţia Centru Creşe nu dispune de locaţii în zona centrală, părinţii fiind nevoiţi să-şi înscrie copii la creşele din Govândari. De aceea vom face o creşă în punctul termic 47 de pe strada Sarmisegetuza, una la 18 de pe Calea Caransebeşului şi cea de-a treia, la punctul termic 15 de pe Aleea Liliacului“, a spus Mihai Stepanescu. Ca timpul să nu mai fie irosit, primarul a promis că va introduce proiectul de hotărâre pentru a fi aprobat pe ordinea de zi, în regim de urgenţă, la şedinţa Consiliului Local de mâine. Dacă acesta va fi votat de consilieri, Mihai Stepanescu va accesa fonduri pentru renovarea punctelor termice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite