Câştigătorii Galei TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară a avut loc, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, Gala de decernare a premiilor celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Ediţia din 2010 a punctat excelenţa în cinema, prin premiile onorifice decernate unor mari artişti: Liviu Ciulei (Premiul de Excelenţă), Dorina Lazăr şi Wim Wenders (premii pentru întreaga carieră). Premiul pentru Cel mai bun scenariu a fost înmânat lui Răzvan Rădulescu şi Melissei de Raaf pentru scenariul filmului „Felicia, înainte de toate".

Premiul pentru Cea mai bună Interpretare a revenit, ex aequo Ozanei Oancea („Felicia, înainte de toate") şi lui Victor Rebengiuc („Medalia de onoare"). Premiul „Zilele Filmului Românesc" pentru lungmetraj a fost acordat filmului „Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban. Cel mai bun regizor al Galei TIFF a fost desemnat Călin Netzer, pentru „Medalia de onoare". „Vreau să-i mulţumesc juriului. Este prima oară când iau premiul pentru regie", a declarat Călin Netzer.

Regizorul german Wim Wenders, invitatul special la TIFF, recompensat cu premiul pentru întreaga carieră, a spus, în româneşte, „Multe mulţumiri", şi apoi a continuat, în engleză: „Sunt un mare fan al acestui oraş, al acestui festival şi cred în cinematograful românesc mult mai mult decât înainte". Premiul special al Juriului a revenit peliculei „Last Conversation" (Olanda), iar Trofeul Transilvania pentru cel mai bun film din competiţie a fost câştigat de pelicula thailandeză „Poveste anodină". „Este foarte neaşteptat. Mulţumesc juriului şi organizatorilor pentru că mi-au făcut această onoare", a declarat regizoarea Anocha Suwichakornpong.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite