Pumni electorali între PNL şi PNG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a fost chemat de la o emisiune televizată pentru a aplana scandalul din strada Ritmului. Echipele de campanie ale PNL şi PNG s-au încăierat, joi noaptea, în sectorul 2 al Capitalei. Reprezentanţii celor două formaţiuni se acuză reciproc pentru provocarea scandalului.

Cinci tineri au ajuns la Spitalul Pantelimon după ce s-au luat la bătaie cu reprezentanţii PNG care lipeau afişe electorale pe strada Ritmului din sectorul 2. La scurt timp după izbucnirea conflictului, la faţa locului a sosit liderul PNL Bucureşti, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Fiecare are scenariul lui

Variantele celor două părţi implicate diferă substanţial: liberalii susţin că au fost agresaţi de reprezentanţii PNG în momentul în care i-au surprins pe aceştia distrugând afişele partidului, oamenii lui Becali afirmă că persoanele implicate în altercaţie nu sunt de la Noua Generaţie.

Versiunea PNL: Situaţia era critică

„În cursul serii de joi, după participarea la o emisiune TV, am fost sunat de colegul meu Ştefan Sobotka, care era într-o stare de panică şi în mod evident într-o stare de şoc, şi care mi-a relatat faptul că echipa lui este bătută de agresori din partea unui alt partid.

L-am întrebat dacă e necesară intervenţia mea şi m-a rugat să intervin pentru că situaţia era critică”, a explicat ieri Orban prezenţa sa la locul conflictului. Liderul liberal a spus că a ales să intervină conştient, fiindcă episodul îi va afecta imaginea.

El a relatat că, ajuns la locul incidentului, a văzut imagini ale colegilor săi care „îi vor rămâne în minte pentru tot restul vieţii”.
Despre acuzaţia unuia dintre agresorii PNG potrivit căreia Orban l-ar fi scuipat, liderul liberal a spus că nu a scuipat în viaţa lui şi că persoana respectivă va trebui să răspundă în faţa legii.

Varianta PNG: a ieşit lumea cu cozi de mătură

Varianta Partidului Noua Generaţie despre incident a fost prezentată de preşedintele filialei Bucureşti a formaţiunii, Viorel Tudorache. Acesta a fost chemat la faţa locului la scurt timp după izbucnirea altercaţiei.

“Un membru PNG-CD, Răzvan Cristian Ivan, era cu scuterul în zonă, când a văzut mai mulţi membri ai PNL care tăiau bannerele PNG. A scos telefonul şi i-a filmat, moment în care a fost lovit de un Cielo. A fost aruncat pe capotă, s-a lovit rău cu capul de parbriz şi a căzut pe trotuar. Din Cielo au coborât alţi membri ai PNL, care au vrut să-i spargă telefonul.

A ieşit lumea cu cozi de mătură şi i-a luat la bătaie, pentru că oamenii mă cunosc în sector şi ştiu că eu am făcut numai bine. Subliniez că acei oameni nu erau membri PNG‑CD. Au venit şi oameni de la sediul nostru, care se află în apropiere, dar mai târziu, când am ajuns şi eu”, a declarat Viorel Tudorache.

Preşedintele filialei Bucureşti a PNG-CD s-a declarat indignat de faptul că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vicepreşedinte al PNL, “a dirijat totul”. Incidente de campanie

Potrivit Ministerului de Interne, în numai o săptămână de la începerea campaniei electorale, la nivelul întregii ţări au fost înregistrate 122 de incidente, din care 28 sunt infracţiuni. 16 persoane sunt cercetate penal. 

Cine este Virgil Tudorache?

Virgil Viorel Tudorache este unul dintre finii preşedintelui PNG-CD, George Becali. Numele său a apărut în mai multe dosare dubioase privind retrocedări de terenuri în nordul Capitalei, unde a acţionat atât în numele său, cât şi în cel al naşului Becali.

Este preşedintele grupului de firme Eurovit, care cuprinde companii din domeniul imobiliar, hotelier, dar şi firme de pază şi protecţie. Una dintre aceste firme, VVT Security, care asigura securitatea la stadionul Steaua, a fost implicată în mai multe scandaluri şi  a apărut inclusiv în listele Poliţiei cu firmele de pază care aplică practici ilegale.

Poliţia, chemată de două ori

Zece tineri bucureşteni sunt cercetaţi pentru încăierare, distrugere, loviri şi alte violenţe, după ce joi seara, timp de câteva ore, s-au ameninţat şi s-au bătut pentru un loc de lipit afişe electorale.

Potrivit Poliţiei Capitalei, altercaţia, în urma căreia cinci persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri, a început în jurul orei 19.30, în zona intersecţiei dintre şoseaua Iancului şi şoseaua Pantelimon şi s-a încheiat în jurul orei 22.30, cu un accident de circulaţie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cinci tineri care lipeau afişe pentru PNL au sesizat Secţia 9 de Poliţie cu privire la faptul că un tânăr cu un scuter le-a cerut să plece din zonă, pentru că aceasta era rezervată pentru PNG-CD.

După puţin timp, alte cinci persoane din tabăra celui cu scuterul au venit şi i-au bătut pe trei dintre reprezentanţii PNL. Poliţiştii au reuşit să calmeze spiritele, dar după numai două ore, Secţia 9 a fost din nou anunţată, de această dată cu privire la un accident de circulaţie produs în zonă, între un autoturism al PNL şi un scuter, condus de tânărul identificat mai devreme.

image

Atunci când un prieten are nevoie, poate conta pe ajutorul meu indiferent cât de grea e intervenţia

image


Ludovic Orban,  preşedinte PNL Bucureşti

image

Organizaţia PNL s-a specializat în astfel de lupte de stradă în campaniile electorale

image


Viorel Tudorache, preşedinte Png Bucureşti



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite