Psihoterapeut: Sinucigaşii vorbesc tot timpul despre moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în psihoterapie susţin că, în cazuri de sinucidere precum cel al Mălinei Olinescu sau al Mădălinei Manole, oamenii sunt mai tot timpul depresivi şi uneori violenţi.

Claudiu Ganciu, psihoteraperut de la Centrul de Psihoterapie de Acţiune, susţine că sinucigaşii au un anumit tip de comportament. "Sunt într-o permanentă stare de depresie. În mod obişnuit, există o ideaţie în jurul sinuciderii, ei tot timpul vorbesc despre faptul că-şi vor lua viaţa", arată Claudiu Ganciu. În plus, persoanele care au de gând să-şi pună capăt vieţii se manifestă isteric.

" Au manifesări prin care atrag atenţia şi sunt agresivi cu ei în primul rând. De obicei, un factor important este şi existenţa unor fapte anterioare", arată specialistul.

Oamenii care stau în jurul unor personae sinucigaşe îi pot ajuta. "Acest lucru îl pot face fie printr-un ajutor constant şi de durată, fie în momentele de criză întri în stare de alertă şi încerci să-l opreşti. În acele momente, trebuie să speculezi partea din el care nu vrea să se sinucidă", arată Claudiu Ganciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite