Prunea, interzis la meciul Franţa - România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Prunea
Florin Prunea

Managerul sportiv de la Dinamo era invitat de FRF, alături de toţi componenţii „Generaţiei de Aur“, la meciul disputat pe Stade de France. Din cauza dosarului penal în care e inculpat, judecătorii i-au interzis lui Florin Prunea să meargă la Paris, la meciul Franţa - România, care se va disputa la 9 octombrie.

Florin Prunea va trebui să vizioneze la televizor partida Franţa - România din preliminariile Euro 2012, deşi Federaţia Română de Fotbal i-a invitat la meci pe toţi componenţii „Generaţiei de Aur".

Având interdicţia de a părăsi ţara din cauza scandalului de corupţie în care este acuzat de trafic de influenţă, managerul sportiv de la Dinamo a cerut voie judecătorilor de la Tribunalul Prahova să plece în Franţa, în perioada 6-10 octombrie, însă magistraţii au considerat ca fiind neîntemeiată solicitarea sa. Florin Prunea intenţiona să stea o zi şi în Anglia, însă şi această încercare s-a dovedit fără sorţi de izbândă în faţa instanţei. Din toate cererile făcute de Prunea în instanţă, săptămâna trecută, judecătorii i-au permis fostului internaţional doar să-şi prelungească paşaportul.

Lăsat în Elveţia şi în Croaţia

De altfel, magistraţii au fost mai îngăduitori cu Florin Prunea în iunie 2010, când i-au permis să participe la tragerea la sorţi pentru Europa League, competiţie unde era prezentă şi echipa Dinamo. Atunci, Florin Prunea a fost lăsat să plece în perioada 20-22 iunie la Geneva (Elveţia). Fostul internaţional a participat şi în Croaţia, la 5 august 2010, la meciul dintre Hajduk Split - Dinamo Bucureşti, în manşa secundă a turului preliminar al Europa League. În aceste situaţii, magistraţii au avut în vedere că prezenţa lui Prunea în Elveţia şi în Croaţia era necesară prin prisma funcţiei pe care fostul internaţional o ocupă la Dinamo.

„Mă uit la televizor"

Florin Prunea a declarat, ieri, pentru „Adevărul", că meciul naţionalei îl va vedea la televizor. „Dacă aşa a decis instanţa, aşa voi face", a spus managerul. Florin Prunea a explicat că-şi dorea mult să vadă pe Stade de France meciul românilor. „A fost o invitaţie din partea Federaţiei Române de Fotbal pentru toţi componenţii «Generaţiei de Aur» şi aş fi vrut să fiu şi eu acolo", a mai spus Florin Prunea.

Problemele lui Florin Prunea au apărut odată cu izbucnirea scandalului „Mită în arbitraj", când patronul de la FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri din Liga I au ajuns după gratii.

Acuzaţii

Ancheta a scos la iveală că Penescu dădea mită arbitrilor pentru a favoriza echipa FC Argeş, iar cercetările au scos la iveală că beneficiar al şpăgii ar fi fost şi Florin Prunea, care ocupa funcţia de director al Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul FRF.

"A fost o invitaţie din partea FRF pentru toţi componenţii «Generaţiei de Aur» şi aş fi vrut să fiu şi eu acolo."
Florin Prunea manager sportiv Dinamo

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite