Protocol între Transporturi şi Interne pentru paza şi protecţia mărfurilor transportate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Interne vor colabora în baza unor ordine precise atunci când se vor face transporturi speciale.

Anca Boagiu şi Traian Igaş au semnat un protocol au semnat protocolul “privind colaborarea unităţilor de transporturi feroviare, navale şi aeriene din cadrul MTI cu unităţile de poliţie, jandarmi şi poliţie de frontieră din cadrul MAI, referitor la unele măsuri de prevenire şi combatere a acţiunilor ilicite, precum şi de menţinere a ordinii publice în domeniul transporturilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Conform protocolului, la solicitarea transportatorului  feroviar,  poliţia, jandarmii şi poliţia de frontieră vor sprijini personalul unităţilor de transport pentru a preveni şi combate faptele de distrugere, deteriorare sau a furturilor de la instalaţiile de siguranţă a circulaţiei, dispozitivele de linii, maşini şi utilaje.

Protocolul a fost semnat după ce sâmbăta trecută dintr-un transport special de armament au dispărut patru lăzi cu focoase pentru rachete. Garnitura de tren era însoţită de jandarmi. După acest caz procurorii militari au deschis o anchetă şi au fost audiate peste 50 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite