Protocol româno-ungar privind educaţia în limba română şi traficul vamal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protocol româno-ungar privind educaţia în limba română şi traficul vamal
Protocol româno-ungar privind educaţia în limba română şi traficul vamal

România şi Ungaria vor semna în această seară un protocol privind minorităţile naţionale care se referă la unele dintre cele mai importante probleme ale românilor din Ungaria, printre care sprijinul educaţiei în limba română şi fluidizarea traficului vamal.

Ministerul de Externe a anunţat că astăzi seară va fi semnat Protocolul celei de-a şaptea sesiuni a Comitetului de Specialitate româno-ungar de coordonare în problemele minorităţilor naţionale, după ce secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Bogdan Aurescu, a avut o reuniune de lucru cu Ferenc Gemesi, secretar de stat pentru minorităţi şi politica naţională din cadrul Oficiului Primului Ministru ungar. Cei doi oficiali vor fi semnatarii documentului.

Protocolul se referă la unele dintre cele mai importante problme ale minorităţii române din Ungaria, printre care sprijinul educaţiei în limba română, dotarea şi renovarea şcolilor minorităţilor române, cât şi aspecte legate de fluidizarea şi simplificarea traficului la frontiere.

Comitetul pentru problemele minorităţilor are ca scop propunerea de proiecte şi programe de cooperare în domeniul minorităţilor naţionale, precum şi examinarea şi soluţionarea eventualelor situaţii problematice ale minorităţii române din Republica Ungară şi ale minorităţii maghiare din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite