Proteste în Capitală pentru schimbarea clasei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste în Capitală. Românii vor schimbare
Proteste în Capitală. Românii vor schimbare

În această seară, românii au ieșit în strada pentru a protesta fața de clasa politică. Astfel că, în Piața Victoriei, aproximativ 100 de persoane au afișat mesaje împotriva premierului Victor Ponta, în timp ce la fântâna de la Universitate s-au scandat lozinci ca "PDL și USL fură prin rotație"

Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au adunat în jurul orei 19.00, manifestaţia lor începând sub forma unei promenade în zona sediului Guvernului. În final, participanţii, printre care s-a aflat şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, au rămas pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, flancaţi de jandarmi.

Oamenii au afișat la protest mesaje ca "Ponta, demisia!", "Opriţi-vă!" şi "PONTA doctor în drept PENAL".

În jurul orei 21.00, unul dintre protestatari a fost ridicat şi dus la o maşină a Jandarmeriei, potrivit Mediafax.

La fântâna de la Universitate, tot la la ora 19.00, s-au adunat aproximativ 100 de persoane, în majoritate tineri, care au protestat cu scandări ca "PDL şi USL fură prin rotaţie" şi pancarte cu mesaje printre care "La proba de dictatură, Ponta şi Antonescu l-au plagiat pe Băsescu".

Alte mesaje scrise pe pancartele de la protestul de la Universitate sunt "Poporul prost nu mai vrea băieţi deştepţi", "Acelaşi scenariu, alţi actori" şi "Justiţie liberă".

În jurul orei 21.00, numărul protestatarilor a scăzut la câteva zeci, odată cu plecarea unui grup de fani ai unor echipe de fotbal. Cei rămaşi au continuat să scandeze atât contra partidelor care au făcut rocada la guvernare, dar şi a şefului statului.

Câţiva protestatari se află și acum pe trotuarul dinspre Teatrul Naţional.
Unul dintre ei a declarat că protestează încă din ianuarie și va continua să o facă, până când clasa politică se va schimba.

"Aici s-a murit pentru libertate și nu pot să stau acasă să văd cum țara asta e condusă de niște bandiți. Am început din ianuarie și continuăm un an, doi, trei, până când toată clasa politică se va schimba. Nu doar Băsescu e de vină", a spus unul dinte protestatari.

Și clujenii au ieșit și în această seară în Piața Unirii, însă cu aprobare de la primărie pentru ca protestul lor să se desfășoare între orele 19.00 și 20.30. Aproximativ 100 de oameni și-au arătat nemulțumirea față de modul în care actuala putere "subjugă" instituțiile statului.

FOTO Protestatarii clujeni și imprimanta lor: Cine vrea un doctorat? E gata într-un minut!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite