Proteste studenţeşti cu leucoplast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de studenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu au ieşit, ieri, în stradă, cu gurile lipite cu leucoplast, pentru a protesta împotriva

Peste 200 de studenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu au ieşit, ieri, în stradă, cu gurile lipite cu leucoplast, pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse în cadrul noului sistem de votare.

Studenţii au participat la un marş al tăcerii, manifestându-şi astfel dezacordul referitor la faptul că pe 30 noiembrie nu pot vota în locul în care învaţă. „Suntem sute de studenţi care nu putem vota.

Dacă nu ai viză de flotant nu poţi vota, ori noi nu putem avea viză când anul universitar abia a început”, spune Ana-Maria Buşoniu, preşedinta Ligii Absolvenţilor şi Studenţilor de la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale Sibiu, organizator al protestului de ieri.

Marş apolitic

Co-organizatori ai marşului au fost studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Economice. Studenţii au pornit în jurul orei 12.00 din curtea Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” şi s-au oprit în Piaţa Mare a Sibiului. „Ideea noastră nu este să manifestăm împotriva guvernării acum în prag de alegeri, ci împotriva unei legi prost făcute”, a mai spus Ana-Maria Buşoniu.

Organizatorii marşului au explicat că protestul lor nu a fost îndreptat împotriva unei guvernări sau a partidelor politice, ci împotriva unei legi care îi lipseşte de drepturile fundamentale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite