Proteste pentru păstrarea locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 150 de angajaţi ai Întreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav au pichetat ieri Prefectura Braşov, în speranţa că autorităţile vor lua măsuri pentru achitarea salariilor

Aproape 150 de angajaţi ai Întreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav au pichetat ieri Prefectura Braşov, în speranţa că autorităţile vor lua măsuri pentru achitarea salariilor restante şi nu vor închide fabrica.

Lefurile pe luna martie au fost acordate doar în proporţie de 60%, iar de atunci, oamenii nu au mai primit niciun ban. Fiecare angajat are de încasat, în medie, 2.700 de lei. „Oamenii aşteaptă în fiecare zi să li se spună că banii au intrat în cont, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum”, a precizat liderul de sindicat Suba Arpad.

Consiliul de Administraţie de la ICA Ghimbav  va  decide, la începutul lunii iunie, dacă fabrica se va restructura sau se va închide în totalitate.

Tot ieri, peste 100 de salariaţi ai Combinatului de celuloză şi hârtie Celrom SA Severin au ieşit, pentru a şaptea zi, în stradă, cerând repornirea fabricii, dar şi salariile restante. Protestul anagajaţilor de la combinat s-a încheiat în jurul prânzului, locul fiind luat de membrii a două mişcări sindicale din România.

Este vorba de aproximativ 50 de sindicalişti din ramura energetic, respectiv din cadrul Romag Termo şi Prod, Hidroelectrica, Hidroserv Porţile de Fier, dar şi CEZ Oltenia. Aceştia au pichetat prefectura, nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reorganiza sectorul energetic.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite