Protest spontan la fabrica Nokia de la Jucu. Angajaţii refuză să mai muncească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 400 de angajaţii de la fabrica Nokia de la Jucu au întrerupt lucrul marţi în semn de protest faţă de închiderea întreprinderii.

Ieri, sindicaliştii de la Nokia Jucu au început negocierile cu conducerea fabricii pentru acordarea salariilor compensatorii, ca urmare a disponibilizărilor colective determinate de închiderea unităţii.

Nokia  va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu. Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Valentin Ilcaş, preşedintele sindicatului "Nokia Metal", declara, imediat după anunţul privind închiderea fabricii Nokia de la Jucu, că angajaţii au fost "şocaţi" de decizia companiei finlandeze.

Premierul Emil Boc a declarat, la rândul său, că plecarea Nokia din Cluj influenţează prognoza de creştere economică a României pentru anul viitor, iar Guvernul încearcă să minimizeze cât se poate acest lucru.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite