Protest în Paţa Universităţii, ziua a 13-a: Petre Roman, înghiontit şi huiduit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge abundent şi viscoleşte în Piața Universității din Capitală, dar câteva zeci de oameni scandează lozinci împotriva Puterii şi se pregătesc să asculte alături de colegii de manifestaţie discursul lui Traian Băsescu.

UPDATE 21.38: Ninsoarea s-a potolit în centrul Capitalei, numărul protestatarilor a mai scăzut, transmisiunile în direct din Piaţă s-au rărit, cei care încă rezistă pe "baricade" stau în faţa Teatrului Naţional, spaţiul de la arteziană a fost abandonat fără intervenţia jandarmilor.

UPDATE 21.00: Peste 100, sub 200 de persoane se află acum în Piaţa Universităţii, înfruntând viscolul, zăpada şi gerul. Ei strigă, la fel ca şi până acum, mesaje anti-Putere, cer demisia Guvernului şi a preşedintelui.

UPDATE 20.48: Zeci de oameni protestează în continuare în Piaţă, unii au adus ceai pentru cei care se încăpăţânează să reziste în faţa viscolului puternic, dar televiziunile şi-au mutat deja atenţia spre alte subiecte, manifestanţii nu mai sunt subiectul central.

România e acoperită de zăpadă, s-au închis autostrăzile, în Capitală autoturismele se mişcă cu greu, oamenii vor ajunge acasă mult mai târziu şi nervoşi, protestul nu va mai face probabil audienţa din zilele trecute.

UPDATE 19.11: Oamenii din Piaţă, la fel ca şi cei mai mulţi dintre cei care l-au ascultat, n-au fost impresionaţi de spusele preşedintelui, cer în continuare demisia acestuia şi îi reproşează că nu a venit să le vorbească face-to-face, în Piaţă.

S-au înmulţit mesajele promonarhiste.

Iar ninge puternic şi viscoleşte.

UPDATE 18.13: S-a lansat bursa pariurilor în Piaţa Universităţii, unde oamenii aşteaptă declaraţia lui Traian Băsescu.

Protestatarii cred că preşedintele îşi va cere scuze, în primul rând, optimiştii speră că Băsescu îşi va da demisia, cei mai ponderaţi se aşteaptă la demiterea Guvernului.

Ninge în continuare, chiar dacă fulgii sunt din ce în ce mai mici, şi este foarte frig.

Au apărut baloane galbene şi roşii, lumea scandează "Jos Băsescu!" şi flutură steaguri.

UPDATE 17.25: La fântână, acolo unde se adună grupul antisistem, doar câţiva oameni.

Mai mulţi sunt pe partea cu Teatrul Naţional, unde poziţiile sunt acoperite deja în mod tradiţional de revoluţionarii din BNR (Blocul Naţional al Revoluţionarilor) şi de către pensionari.

Se scandează cu putere: "Poa' să ningă, Poa' să plouă/Noi vrem guvernare nouă!"

Câteva zeci de persoane protestează în Piaţa Universităţii, dar oamenii continuă să vină şi se pregătesc pentru discursul preşedintelui Traian Băsescu.

Fostul premier Petre Roman a fost înghiontit şi huiduit de manifestanţi. I s-a reproşat că el a declanşat procesul distrugerii fabricilor şi uzinelor comuniste şi protestatarii mai în vârstă şi-au amintit de o expresie care i-a înfuriat atunci, şi cu atât mai mult acum: "industria românească, un morman de fiare vechi". Mulţi dintre protestatari sunt nostalgici ai perioadei comuniste şi cred sincer că industria de atunci era una performantă şi competitivă mondial. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite