VIDEO Protest cu scandal în faţa Ambasadei Siriei din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de cetăţeni sirieni care locuiesc în România au protestat, sâmbătă, în faţa ambasadei siriene din Capitală ca o reacţie la incidentele grave din ţara lor de origine, unde peste 350 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unei manifestaţii care a avut loc vineri.


Deşi nu au avut autorizaţie de protest, cetăţenii sirieni au manifestat zeci de minute în faţa ambasadei, spunând că românii trebuie să afle de ceea ce se întâmplă în Siria. Un manifestant a smuls un steag de pe ambasadă şi a fost reţinut de jandarmi. Protestatarii au scandat atât în arabă, cât şi în română, strigând „jos măcelarul!" şi „jos dictatorul!".

CITIŢI ŞI:

Masacru în centrul Siriei: peste 200 de morţi şi sute de răniţi

Siria: Insurgenţii au împiedicat familia preşedintelui Assad să fugă din ţară

VIDEO Veritabil masacru în Siria: 105 morți și sute de răniți

Unul dintre manifestanţi a afirmat că trei membri ai familiei sale au fost ucişi, vineri, în urma incidentelor din Siria: „Au aruncat cu bombe peste ei, a fost un măcel. Dictatorul din Siria a omorât sute de femei şi de copii. Iar acest ambasador este omul dictatorului şi trebuie să plece". Niciun reprezentant al ambasadei siriene nu a ieşit să discute cu cei care au protestat. Tot sâmbătă, au fost semnalate acţiuni violente de protest la ambasadele Siriei din Kuwait, Grecia, Egipt şi Arabia Saudită.

VEZI AICI FOTOGALERIE DE LA PROTESTUL SIRIENILOR

image

Toate acestea vin ca urmare a incidentelor grave care au avut loc vineri în oraşul sirian Homs, când mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta. Autorităţile au reprimat în mod violent manifestaţiile, ultimul bilanţ indicând peste 350 de morţi. Siria se confruntă, din martie 2011, cu un val de proteste violente faţă de regimul Bashar Al-Assad, acţiunile de reprimare soldându-se, potrivit estimărilor ONU, cu aproximativ 6.000 de morţi.

VEZI AICI VIDEO DE LA PROTEST

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite