Protest pentru viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de colegi, cunoscuţi, părinţi, elevi din liceele bucureştene au protestat în faţa Guvernului pentru Dragoş Croitoru. La doar 18 ani, tânărul suferă de o boală perfidă, leucemie.

Are nevoie de un transplant de măduvă, iar operaţia nu poate fi făcută decât în străinătate. Tinerii, prezenţi în faţa Guvernului, au strigat aproape două ore: „Vrem dreptul la viaţă pentru bolnavii de leucemie, pentru colegul nostru, Dragoş”.

„Este un drept pe care îl are, sunt zguduită şi indignată şi încerc să fac ceva pentru el. Am încercat să facem şi în şcoală, să strângem fonduri, noi suntem doar picături într-un ocean cu apă. Autorităţile sunt cele care trebuie să îl ajute!”, a spus Lidia Dumitraşcu, învăţătoarea lui Dragoş.

Pentru Dragoş, fiecare minut este preţios

Toată lumea care îl sprijină pe Dragoş ştie că timpul este cel mai preţios lucru pentru el în acest moment. „Dacă în cazul oamenilor de afaceri Time is Money, în cazul lui Dragoş, fiecare minut e vital. I se scurtează şansele de a se bucura de viaţă. De vreme ce dosarul era marcat cu risc de moarte, trebuia tratat ca atare, cu repeziciune, nu să îl plimbe de colo până colo cum s-a întâmplat în realitate”, este de părere Ramona Volvoreanu, diriginta lui Dragoş.

Tinerii prezenţi la protest au cerut alocarea bugetelor necesare pentru tratamentele bolnavilor de leucemie. Aceştia au criticat autorităţile pentru lipsa de transparenţă în alocarea fondurilor pentru tratamentele în străinătate ale bolnavilor, dar şi birocraţia cu care se confruntă persoanele care au nevoie de ajutor în acest sens. În prezent, dosarul lui Dragoş a fost semnat şi de Ministerul Muncii, urmând să primească aprobare şi din partea Guvernului.

Protestatarii au depus un memoriu la Guvern în care cer modificarea legislaţiei care permite bolnavilor de leucemie din România, care nu pot fi trataţi în ţară, să beneficieze de îngrijiri medicale în străinătate.

Cei care vor să-l ajute pe Dragoş pot depune bani în conturile băncii C.R. Firenze România, titular cont Croitoru Cornelia Floare: RO74DAR0000600058033EU01, în euro: RO20DAR0000600058033RO0, în lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite