Protest spontan la fabrica de mobilă I.L. Caragiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60 de angajaţi de la fabrica de mobilă I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa au ieşit în stradă, marţi dimineaţă, în centrul localităţii. Protestul spontan a fost declanşat de faptul că nu şi-au mai primit primit salariile din luna februarie, transmite NewsIn.

Protestatarii au blocat, timp de câteva zeci de minute, circulaţia pe DN 72 Târgovişte - Ploieşti.

Am venit în această dimineaţă la serviciu şi ni s-a spus că nu au de unde să ne dea salariile din urmă. Din luna februarie n-am luat salariile. Directorul a zis să intrăm la muncă, dar nu ne dă bani că nu are de unde.(…) Nu avem plătite contribuţiile din luna octombrie 2007”, a declarat liderul de sindicat al fabricii IL Caragiale, Valentin Paise.

Liderul de sindicat a mai spus că fabrica are datorii foarte mari către Penitenciarul Mărgineni pentru prestarea de servicii de către persoane private de libertate, având în vedere că unitatea foloseşte munca deţinuţilor pentru realizarea produselor. Astfel, fabrica de mobila nu a mai putut beneficia de serviciile deţinuţilor din cauza datoriilor, a mai spus Paise, care a adăugat că a adus la cunoştinţa autorităţilor judeţene şi naţionale situaţia fabricii, fără prea multe rezultate.

Fabrica de mobilă de la IL Caragiale are 116 angajaţi civili, este în administrarea AVAS şi ţine de Regia Autonomă “Multiproduct” Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite