Protest pentru pedepsirea ucigaşului din Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cer în stradă ca Adrian Cocoană, criminalul din bolid, să fie pedepsit exemplar Peste o sută de persoane au protestat sâmbătă la locul accidentului şi în centrul oraşului.

Oamenii cer în stradă ca Adrian Cocoană, criminalul din bolid, să fie pedepsit exemplar

Peste o sută de persoane au protestat sâmbătă la locul accidentului şi în centrul oraşului.

Ucigaşul cu Ferrari, Adrian Cocoană, a reuşit să scandalizeze un oraş întreg. Pentru că nu doresc ca acest caz să fie muşamalizat, peste o sută de timişoreni au protestat în stradă, cerând pedepsirea lui Cocoană pentru crima comisă din culpă. Oamenii s-au întâlnit la locul accidentului şi în centrul civic, unde au aprins lumânări în memoria victimei lui Cocoană, inginerul Lucian Reja.

Miting în Piaţa Operei

Sâmbătă, peste o sută de persoane s-au adunat în Piaţa Operei, unde au protestat timişorenii şi în decembrie 1989. Printre protestatari se afla şi mama fratelui vitreg al celui ucis.

"Fiul meu, care are 11 ani, plânge de trei zile. Îl iubea atât mult pe Lucian, era idolul lui, vorbeau la telefon din toate ţările în care era plecat cu serviciul. Acum, când vede pe cineva pe stradă care seamănă cu Lucian mă întreabă dacă nu e el. Mama victimei trebuie să plătească ratele la apartament în locul lui şi nu are cum şi va ajunge în stradă.

Pentru ce toate acestea? Atâta suferinţă pentru un inconştient care acum încearcă să scape. Nu putem accepta aşa ceva", spune Otilia Halunga, mama fratelui vitreg al lui Lucian Reja.

Răducu, fratele lui Lucian, nu a fost dus la înmormântare pentru că părinţii s-au temut că nu va face faţă şocului de a-şi vedea idolul în sicriu.

La protestul din centrul oraşului au fost prezenţi şi colegii lui Mircea Preduţ, şoferul unui taxi pe care Cocoană l-a lovit înainte să ajungă pe trotuar.

"Mă tem, pentru că nu am bani mulţi ca el"

"A încercat să mă depăşească pe contrasens. Probabil că din faţă venea o maşină şi a virat dreapta. A lovit maşina mea şi a pierdut controlul volanului", a declarat Mircea Preduţ. Acesta se teme, după ce a aflat că Cocoană încearcă să-l învinovăţească pe el pentru accident.

"Eu înţeleg că singura lui şansă să scape mai uşor este să dea vina pe mine, dar nu e corect pentru că eu nu am nicio vină. Mă tem, pentru că nu am bani la fel de mulţi ca el", a spus Preduţ. După protestul din Piaţa Operei, colegii taximetrişti de la firma Radio au manifestat pe străzile oraşului. Peste 100 de taxiuri au circulat în coloană din centru până la locul producerii accidentului.

Avocatul acuzării

Un cunoscut avocat timişorean a acceptat, din oficiu, să reprezinte interesele mamei victimei şi a taximetristului. "Mă voi lupta ca acest caz să nu fie muşamalizat. Voi face publică orice încercare de deturnare a adevărului. Am informaţii că încearcă mituirea unui expert care să-l găsească vinovat pe taximetrist de producerea accidentului. Nu voi permite aşa ceva. Mă voi asigura că cei care au depus mărturii mincinoase îl vor însoţi pe Cocoană la arest", a declarat avocatul Florin Kovacs.

Cum vrea să scape Cocoană basma curată

Surse judiciare apropiate anchetei derulate de Poliţie şi Parchet au confirmat temerile taximetristului privind apărarea pe care o invocă ucigaşul cu Ferrari pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară.

"Au venit la poliţie familia Popovici şi Anghel, asociaţii lui Cocoană, care au declarat că erau cu maşinile în spatele lui Cocoană şi că acesta circula regulamentar, iar taxiul a schimbat banda fără să se asigure. Încearcă practic să obţină o vină comună pentru a scăpa mai uşor în cazul infracţiunii de ucidere din culpă.

Pentru părăsirea locului accidentului a invocat faptul că îi era teamă de mulţime. Interesant este că declaraţiile lui Cocoană şi cea a Iasminei Popovici, fata care era cu el în Ferrari, sunt trase la indigo de parcă s-ar fi înţeles", declară un poliţist implicat în anchetă.

Cocoană, care are un mandat de arestare pentru 29 de zile, eliberat de Judecătoria Timişoara, va fi prezentat astăzi Tribunalului Timiş pentru judecarea recursului făcut de acesta la măsura arestării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite