Prostituate amendate cu 2,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Satu Mare au aplicat, în ultimii doi ani, aproape 5.000 de amenzi, dar nu au încasat niciun ban de la personale sancţionate. Din 2007 până în prezent,  prostituatele din Satu Mare au fost amendate de 4.748 de ori. Niciuna nu a plătit vreun ban şi nici nu pot fi obligate să o facă.

Poliţiştii din Satu Mare se aleg doar cu mii de amenzi aplicate “fetiţelor prestatoare de servicii intime”, în urma eforturilor lor de combatere a prostituţiei.

În evidenţele Poliţiei sunt înregistrate 110 femei din  judeţul  Satu Mare care se prostituează. Datoriile lor pe primele nouă luni ale anului în curs ajung la 1.170.500 de lei. Neavând domiciliu stabil sau bunuri în proprietate personală, nu pot fi obligate să-şi plătescă sumele restante. O „fiţiucă” de la poliţie nu le afectează cu nimic viaţa şi „profesează” în continuare. Puţine au fost cazurile în care ele s-au ales cu dosar penal. Dar şi aşa, Parchetul a închis dosarele, prin aplicarea unor amenzi.

Datornice de top 

Din cele peste o sută de prostituate, 80 sunt din Satu Mare. Locurile unde îşi vânează clienţii sunt deja binecunoscute de poliţişti şi jandarmi.

Numai în acest an, Pleth Hajnalka, de 25 de ani, din Satu Mare, a fost amendată de 208 ori. În funcţie de poliţist şi de momentul în care este surprinsă, amenda pentru o prostituată este de la 500 până la 1.500 de lei. Cu o amendă minimă acordată, datoriile lui Pleth Hajnalka ajung la 104.000 lei.

Pe locul al doilea în top se situează Ardelean Maria, de 34 de ani, tot din municipiul Satu Mare care are la activ 191 de sancţiuni contravenţioanale, în valoare de aproximativ 95.000 lei. Pe treapta a treia este Viorica Stan, care în anul 2007 a fost pe prima poziţie. Acum, valoarea amenzilor acesteia ajunge la suma de 73.500 de lei.

Şeful Poliţiei Municipale Satu Mare, comisar Iacoş Gheorghe, a precizat că niciuna din cele aproape 5.000 de amenzi aplicate prostituatelor, din 2007, nu a fost încasată. Valoarea amenzilor ajunge la 2,3 milioane de lei.

Locuri frecventate de prostituate

Ca în fiecare oraş, „fetiţele” de Sătmar au anumite locuri unde agaţă clienţii. Poliţiştii nici nu se mai obosesc să facă razii pe toate străzile din oraş. Ei cunosc exact străzile unde se prestează servicii pentru domni. La intersecţia străzii Corvinilor cu străzile Traian şi Mioriţa, Piaţa Libertăţii, pe străzile Ştrandului, Griviţei şi Horea, prostituatele îşi fac apariţia după ora 21.00.

Preţurile practicate de prostituate diferă în funcţie de modul în care arată clientul, cum este îmbrăcat şi maşina pe care o are. O partidă ieftină de sex costă 50 de lei. Persoanele care scot bani grei din buzunar sunt străinii, care habar nu au de tarife. Au fost cazuri în care s-a plătit şi 500 de euro pentru o oră de nebunii.

Combatem, dar nu eliminăm

Poliţia întocmeşte la începutul fiecărui an un plan de combatere a infracţionalităţii, dar acesta nu dă roade în cazul prostituţiei. Această contravenţie nu se poate pedepsi cu închisoarea sau cu ore în folosul comunităţii, aşa că „prestatoarele de servicii intime” îşi văd mai departe de treabă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite